Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kandidātos izšķirošajām PK kvalifikācijas spēlēm iekļauti visi Eirolīgas klubu spēlētāji

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars nosaucis 24 basketbolistus, kuri reģistrēti 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pēdējā posma spēlēm, paplašinātajā sarakstā iekļaujot visus pašmāju spēlētājus no Eirolīgas komandām.

No 24 spēlētājiem uz treniņiem tiks aicināti 16-18 basketbolisti.

No Eirolīgas komandām sarakstā iekļauti Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas Olympiakos), Dairis Bertāns (Milānas AX Armani Exchange Olimpia), Žanis Peieners (Stambulas Dariššafaka Tekfen), Rolands Šmits (Barselonas Lassa), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas Herbalife) un Artūrs Kurucs (Vitorijas Kirolbet Baskonia).

Tiesa, šobrīd vēl nav zināms, vai visi Eirolīgas komandu spēlētāji varēs palīdzēt Latvijas izlasei mačos ar Spāniju un Melnkalni.

"Milānas klubs apstiprinājis, ka Dairis Bertāns varēs pievienoties valstsvienībai pēc kluba spēles, kas notiks 21.februārī. Ir pamatotas cerības, ka Olympiacos rīkosies tāpat attiecībā uz Jāni Strēlnieku un Jāni Timmu. Turpinās komunikācija ar citu spēlētāju klubiem un pārstāvjiem," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto.

"Dairim, abiem Jāņiem, arī Šmitam un Pasečņikam ir Eirolīgas spēles 21.februārī. Nākamajā dienā viņi var būt Rīgā, bet ir liels jautājums vai būtu lietderīgi uzreiz no lidmašīnas doties laukumā. Gan klubu, gan arī valstsvienības interesēs ir rīkoties tā, lai neciestu ilgtermiņa intereses. Peinera klubam 22.februārī ir Eirolīgas spēle. Katrā ziņā spēlei gatavosimies ar tiem spēkiem, kas būs mūsu rīcībā kopš nometnes sākuma, necerot uz glābējiem," uzsver Vecvagars.

Savainojumu dēļ nevar spēlēt Andrejs Gražulis un Kaspars Bērziņš, toties gatavību palīdzēt apliecinājis kopš pagājušā februāra nespēlējušais Mareks Mejeris.

"Prieks, ka daudziem pēdējā laikā bijušas veiksmīgas spēles klubos. Pirmo reizi starp 24 kandidātiem iekļāvām Dāvi Rozīti un Artūru Kurucu, kuri labi spēlē Spānijas zemākajās līgās. Taču jāņem vērā, ka valstsvienībā viņu pozīcijās abiem priekšā ir vairāki pieredzējušie spēlētāji," skaidro Latvijas izlases treneris.

Valstsvienība pirmajai spēlei gatavosies apmēram četras dienas, treniņnometni uzsākot 18.februārī.

"Iecerētais sastāvs: Jānis Blūms, Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs, Kaspars Vecvagars, Rihards Lomažs, Artūrs Ausējs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Ojārs Siliņš, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis. Paturam prātā iespēju nepieciešamības gadījumā veikt korekcijas. Katram vēl priekšā vairākas spēles, jāpatur prātā veselības riski," atklāj Vecvagars.

Šobrī vēl nav zināms, kādā sastāvā Rīgā ieradīsies spēcīgā Spānija, kas jau nodrošinājusi vietu Pasaules kausa izcīņā.

"Tāda ir šī turnīra specifika - arī iepriekš bieži tikai aptuveni zinājām, ar ko būs darīšana. Visupirms koncentrēsimies uz savu spēli - atsvaidzināsim sadarbības, aizsardzības principus. Spānijas izlase jau nodrošinājusi ceļazīmi uz finālturnīru, un tas var ietekmēt sastāvu, jo klubus būs grūti pārliecināt palaist līderus uz it kā nevajadzīgajām spēlēm. Taču Spānijas basketbola līmenis ir ļoti augsts un jaunie spēlētāji, tikuši pie iespējas, būs ļoti motivēti sevi parādīt no labākās puses. Uz pretinieku vājumu neceram, pašiem jābūt stipriem," stāsta Vecvagars.

Latvija 22.februārī Rīgā tiksies ar Spāniju, bet trīs dienas vēlāk Podgoricā spēkosies ar Melnkalni. Ja Latvijas izlase uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai ceļazīmes iegūšanai derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši zaudēs spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainas basketbolistus, Latvijai pret melnkalniešiem būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

"Tādās kategorijās nedomājam, katrā spēlē cīnāmies par uzvaru. Un gribam iepriecināt mūsu lieliskos atbalstītājus. Abās spēlēs laukumā būs Latvijas valstsvienība un esmu pārliecināts, ka katrs, kas būs uzvilcis tās formastērpu, laukumā atdos visus spēkus, lai palīdzētu komandai. Kurš to varēs darīt abās spēlēs, kurš tikai vienā - nedomāju, ka tā būs problēma," atzīmē Vecvagars.

No Eirolīgas komandu spēlētājiem iepriekšējā logā Latvijai palīgā devās Dairis Bertāns.

I grupas kopvērtējumā pēc desmit kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar sešām uzvarām seko Melnkalne un Latvija, kamēr Ukrainai ir piecas uzvaras. Savukārt pēdējā, sestā, ar diviem panākumiem ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm ar Spāniju un Melnkalni:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Žanis Peieners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen", Turcija), Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Kaspars Vecvagars ("Jūrmala"/"Betsafe"), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis, Ingus Jakovičs (abi - "Ventspils"), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Mareks Mejeris, Klāvs Čavars (visi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš (Avelīno "Sidigas", Itālija) Artūrs Strautiņš (Triestes "Alma", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Rolands Freimanis (Lemnosas "Ifaistos", Grieķija), Aigars Šķēle (Antibas "Sharks", Francija), Dāvis Rozītis ("RIO Ourense", Spānija), Mārcis Vītols ("Odessa", Ukraina), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestņik", Krievija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi