Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kanters kārtējo reizi pauž nepatiku par savu lomu Knicks komandā

Turku basketbolists Eness Kanters kārtējo reizi šosezon pauda nepatiku par savu lomu latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas Knicks un drīzumā varētu to atstāt.

Šobrīd Knicks ir viena no vājākajām komandām līgā, turklāt tā ir piedzīvojusi jau astoņus zaudējumus pēc kārtas. Savainotā Porziņģa atgriešanās laukumā tuvākajā laikā nav gaidāma, turklāt tā netiek steidzināta, jo klubs pašlaik ir pārbūves procesā, spēlējot ar gados jauniem basketbolistiem.

Otrdien zaudējumā pret Denveras Nuggets šī brīža Knicks modeļa līderis Kanters jau trešo reizi pēc kārtas spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa. Līdzīgi bijis jau iepriekš šosezon, un centrs nav slēpis savu neapmierinātību.

Vecgada vakarā Kanters esot ticies ar Knicks ģenerālmenedžeri Skotu Periju, lai pārrunātu esošo situāciju, taču aizmainīšanu basketbolists neesot pieprasījis.

"Nē, neprasīju, lai mani aizmaina. Man Ņujorkā ļoti patīk, tomēr jāsaprot, ka pāri tam visam stāv sports un sāncensība. Spēlētājiem patīk sacensties un uzvarēt. Man šeit ļoti patīk, taču gribu uzvarēt. Vēlos ar šo komandu kādu dienu sasniegt izslēgšanas turnīru. Sacensties un uzvarēt ir manās asinīs, nevaru tur neko darīt," laikraksts The New York Post citē Kantera teikto.

Pēdējo 14 maču laikā Knicks piedzīvojusi 13 zaudējumus.

"Sākt spēli no rezervistu soliņa vai sākumsastāvā nav pat tik ļoti svarīgi, ja gūsti uzvaras. Ja uzvaram, mani apmierinās arī dziļa rezervista loma. Tomēr ir ļoti grūti no malas noskatīties, kā tavi komandas biedri cīnās, bet tik un tā piedzīvo zaudējumus," atzina Kanters. "Saprotu, ka cenšamies attīstīt jaunos spēlētājus, tomēr es ienīstu zaudēt."

NBA apskatnieki norāda, ka Kanters būtu vērtīgs ieguvums kādai no komandām, kas cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā, tomēr slogu uzliek viņa 18 miljonus dolāru (15 miljonus eiro) lielā alga. Turku basketbolistam šobrīd jāpieņem lēmums, vai pieņemt līguma izpirkumu un par krietni mazāku naudu pievienoties vienībai, kas cīnās par play-off.

Tikmēr Perijs sarunā ar Kanteru ieteicis basketbolistam pieņemt pašreizējo lomu un vienkārši būt labam komandas biedram.

Pašlaik 26 gadus vecais Kanters šosezon 38 spēlēs vidēji izcēlies ar 14,4 punktiem un 10,6 atlēkušajām bumbām.

Savukārt Knicks 38 spēlēs guvusi tikai deviņas uzvaras, kas ir dalīta otra sliktākā bilance līgā.

Sagaidāms, ka vasarā gaidāmajā draftā ar pirmo numuru tiks izvēlēts uzbrucējs Zaions Viljamsons, kurš tiek uzskatīts par vienu no pēdējo gadu lielākajiem talantiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi