Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Karijs pārspēj Allena NBA tālmetienu rekordu

Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Stefens Karijs otrdien pārspēja Reja Allena tālmetienu rekordu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Spēlē ar Ņujorkas "Knicks", kuru "Warriors" uzvarēja ar 105:96 (24:24, 23:24, 24:16, 34:32), Karijs realizēja piecus tālmetienus un tagad viņa kontā ir 2977 precīzi metieni no distances, par trim vairāk nekā līdzšinējā rekordista Reja Allena rekordu, kurš no 1996. līdz 2014.gadam grozā raidīja 2973 trīspunktniekus.

Lai pārspēju Allena rekordu divkārtējam NBA vērtīgākajam spēlētājam Karijam bija nepieciešamas 789 spēles, kamēr Allens iepriekšējo rekordu sasniedza 1300 mačos.

Trīskārtējais NBA čempions Karijs jau pēc nospēlētas minūtes ar savu pirmo tālmetienu rekordu atkārtoja, bet ceturtdaļas astotajā minūtē arī pārspēja, liekot uzgavilēt spēlētājiem un līdzjutējiem "Madison Square Garden" arēnā.

"Ļoti, ļoti īpašs vakars," pēc mača teica Karijs. "Nevaru aprakstīt, cik pagodināts jūtos dzirdot šādu atbalstu šajā arēnā."

Arēnā klātienē maču vēroja arī pats Allens, kurš pēc spēles kopā ar trešo visu laiku izcilāko tālmetienu speciālistu Redžiju Milleru devās sveikt Kariju ar izcilo sasniegumu. Abi dāvāja Karijam kreklu ar uzdrukātu ciparu - 2974.

Karijs realizēja piecus no deviņiem tālmetieniem, bet kopumā guva 22 punktus. Ar 19 punktiem uzvarētāju sastāvā izcēlās Džordans Pūls, bet 18 guva Endrū Viginss. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 31 punktu bija Džūliuss Randls.

Citā spēlē līgas rezultatīvakais spēlētājs Kevins Durents atzīmējās ar "triple-doble", palīdzot Bruklinas "Nets" ar 131:129 (33:32, 33:24, 25:44, 29:20, 11:9) papildlaikā pārspēt Toronto "Raptors".

Durents guva 34 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas zem groziem un atdeva 11 rezultatīvas piespēles, tiekot pie karjeras 14."triple-doble". Ar 30 punktiem uzvarētāju rindās izcēlās Petijs Milzss, bet "Raptors" sastāvā pa 25 punktiem Paskāla Siakama un GArija Trenta kontā.

Šajā mačā Covid-19 protokola dēļ "Nets" nevarēja palīdzēt septiņi spēlētāji, tostarp pamatsastāva basketbolisti Džeims Hārdens, Lamarkuss Oldridžs un Deandre Bembrijs.

Vēl vienā otrdienas spēlē Portlendas "Trail Blazers" savā laukumā ar 107:111 (21:32, 22:17, 32:24, 27:29, 5:9) papildlaikā zaudēja Fīniksas "Suns".

Uzvarētāju sastāvā 24 punkti, 14 rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas Krisa Pola kontā, kamēr mājiniekiem Damjans Lilards izcēlās ar 31 punnktu un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi