Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Karijs pārspēj Čemberlenu, kļūstot par visu laiku rezultatīvāko Warriors basketbolistu

Stefens Karijs pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Denveras Nuggets laboja Vilta Čemberlena sasniegto Warriors rekordu gūto punktu skaitā.

Goldensteitas "Warriors" šajā mačā pieveica Denveras "Nuggets" ar 116:107 (33:32, 23:29, 43:22, 17:24).

Karijs guva 53 punktus. Uzsākot spēli, viņš no Čemberlena gūtajiem 17 783 punktiem, kas gūti no 1959. līdz 1965.gadam, atpalika tikai par 19 punktiem.

Karijs laboja rekordu jau pirmajā ceturtdaļā, gūdams 21 punktu.

33 gadus vecais spēlētājs Čemberlena rekordu ar divpunktu metienu panāca 100 sekundes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, paceļot rokas par zīmi, ka viņš ir panācis slavenību, bet 43,6 sekundes vēlāk apsteidza NBA leģendu ar diviem precīziem soda metieniem.

Pie 53 punktiem aizsargs tika, spēlē realizējot desmit no 18 trīspunktu metieniem.

Karijs arī finišēja ar sešām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Šis ir īpašs cilvēks," pēc spēles sacīja Karijs. "Tagad, kad esam guvuši uzvaru, varu sākt apjēgt, kas tikko ir noticis."

Šī Karijam ir 12.sezona kopā ar "Warriors", traumas dēļ gandrīz pilnībā izlaižot iepriekšējo sezonu.

Karijs, kuru "Warriors" 2009.gadā draftā izvēlējās ar kopējo septīto numuru, atzina, ka viņam bija vajadzīgs ilgāks laiks nekā Čemberlenam.

"Katru reizi dzirdot par Čemberlenu, jūs vienkārši pieņemat, ka viņa rekords nav sasniedzams," sacīja Karijs. "Es šeit spēlēju sešus gadus ilgāk, taču tas tomēr kaut ko nozīmē - būt šajā sarakstā pašā augšā."

"Warriors" treneris Stīvs Kers sacīja, ka komanda jau spēles sākumā nojauta, ka Karijs ir gatavs izcilam vakaram.

"Mūsu komanda vienmēr iegūst no viņa pārliecības," sacīja Kers. "Mēs varējām iedomāties, ka viņš šovakar atradīs veidu, kā gūt 19 punktus, taču negaidījām, ka tas notiks pirmajā ceturtdaļā."

Karijs 18 reizi karjerā NBA pamatturnīra spēlē ir trāpījis vismaz desmit trīspunktniekus.

Karijs, kurš ir galvenais "vaininieks" "Warriors" čempionu tituliem 2015., 2017. un 2018.gadā, kā arī ir divkārtējs NBA vērtīgākais spēlētājs, sacīja, ka viņa gūto punktu rekords ir kopīgo pūļu rezultāts.

"Tas ir kā mantojums," sacīja Karijs. "Tas ir īpašs sasniegums, un tajā piedalījies ikviens, kurš ir spēlējis kopā ar mani vai trenējis mani."

Tikmēr prieku par Karija sasniegumu mazināja Denveras vienības spēlētāja Džemala Mareja ceļgala trauma spēles pēdējās sekundēs. Marejs sāpēs sabruka laukumā pēc došanās groza virzienā, saķēris kreiso ceļgalu, un aizkliboja uz ģērbtuvēm.

Mareja smagāks savainojums būtu trieciens Denveras kluba cerībām uz sekmīgu izslēgšanas spēļu turnīru.

Citviet Juliuss Rendls guva 34 punktus un sakrāja desmit bumbas zem groziem, Ņujorkas "Knicks" savā laukumā pieveicot novājināto Losandželosas "Lakers" ar 111:96 (26:28, 29:24, 26:16, 30:28).

NBA čempioni sakrāja 25 kļūdas, bet "Knicks" guva trešo  uzvaru pēc kārtas, Elfrīdam Peitonam pievienojot 20 un Derikam Rouzam - 14 punktus.

"Lakers" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Deniss Šrēders.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva desmit punktus, Vašingtonas "Wizards" komandai viesos izbeidzot līgas līdervienības Jūtas "Jazz" 24 mājas uzvaru sēriju.

Jūtas "Jazz" savā laukumā piekāpās Vašingtonas "Wizards" ar 121:125 (42:33, 23:37, 23:28, 33:27).

Bertāns spēlēja 26 minūtes un sešas sekundes, grozā raidot trīs no septiņiem tālmetieniem, kā arī vienīgo soda metienu. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja, pārķēra bumbu, bloķēja metienu un pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar latvieti laukumā iemeta par pieciem punktiem vairāk, nekā ielaida.

"Wizards" vienībā ar 34 punktiem rezultatīvākais bija Bredlijs Bīls, bet kārtējais "triple-double" - 25 punkti, 14 atlēkušās bumbas un 14 rezultatīvas piespēles - tika Raselam Vestbrukam.

"Jazz" no zaudējuma neglāba Donovana Mičela 42 un Bojana Bogdanoviča 33 punkti.

Viesi vadību pārņēma otrās ceturtdaļas vidū un, atskaitot trešās ceturtdaļas vidu, pārsvaru nosargāja līdz cīņas beigām. Pēdējās ceturtdaļas sākumā "Wizards" pēc Iša Smita divpunktu metiena "burvji" panāca lielāko pārsvaru spēlē - 109:90 -, ko "Jazz" nespēja deldēt līdz pat beigu sirēnai.

Vašingtonas komanda ar 20 uzvarām 53 cīņās ieņem 12.vietu Austrumu grupā, bet Jūtas vienība ar 50 panākumiem 54 dueļos ir pirmā līgā.

Bertānam ar komandas biedriem priekšā ir vēl trešā izbraukuma spēle - trešdien Sakramento pret "Kings".

Citā spēlē Dalasas "Mavericks" mājās piekāpās Filadelfijas "76ers" ar 95:113 (26:30, 22:30, 21:28, 26:25).

Mājinieki cīņu aizvadīja bez Kristapa Porziņģa sastāvā, viņam dodot atpūtu, jo tā Dalasas klubam bija otrā spēle divas dienās.

Luka Dončičs mājiniekiem guva 32 punktus, bet viesiem 36 punkti Džoela Embīda kontā, ar 20 punktiem piebalsojot Furkanam Korkmazam.

Dalasas vienība ar 29 uzvarām 53 cīņās ieņem septīto vietu Rietumu grupā, bet Filadelfijas klubs ar 37 panākumiem 54 dueļos ir pirmā Austrumos.

Nākamā spēle "Mavericks" būs trešdien izbraukumā pret Memfisas "Grizzlies".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi