Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Karijs un Jokičs tuvu 50 punktiem uzvarās, Pols apsteidz Maģisko Džonsonu

Stefens Karijs pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 49 punktus, Nikola Jokičs izcēlās ar 47 punktiem, bet Pols Džordžs apsteidza Maģisko Džonsonu NBA visu laiku labāko piespēlētāju sarakstā un izvirzījās piektajā vietā.

Filadelfijas "76ers" mājās piekāpās Goldensteitas "Warriors" ar 96:107 (24:24, 31:31, 15:20, 26:32), viesiem 49 punktus sametot Karijam.

Karijs, kurš sestdien guva 47 punktus zaudējumā pret Bostonas "Celtics", jau 11.spēlē pēc kārtas sakrāca 30 vai vairāk punktus.

Ar šādu sniegumu "Warriors" aizsargs ar vidēji spēlē gūtiem 31,4 punktiem kļuvis par šīs sezonas NBA vērtīgākā spēlētāja balvas galveno kārotāju.

Karija 49 punkti ietvēra arī desmit trīspunktniekus, pieci no kuriem tika iemesti pēdējā ceturtdaļā.

Tā bija 21.reize Goldensteitas kluba zvaigznes karjerā, kad viņš vienā spēlē ir sakrājis desmit vai vairāk iemestus trīspunktniekus.

Nākamais rangā šajā listē ir viņa komandasbiedrs Klejs Tompsons, kuram ir piecas spēles ar desmit realizētiem trīspunktniekiem.

"Es nezinu, ko vēl teikt," komandas galvenais treneris Stīvs Kers, kurš pats savulaik bija lielisks trīspunktu metējs, saka par Kariju. "Kad jūs, puiši, pēc katras spēles man jautājat, ko es domāju par Kariju un viņa sniegumu... Lai ko es teicu pēc iepriekšējās spēles, vienkārši izmantojiet to pašu, jo tas ir tāpat, kas katrā spēlē - izbrīns par šī puiša prasmēm, aizrautību, prātu un koncentrēšanos. Vienkārši pārsteidzoši skatīties."

Kers raksturoja Karija trīspunktu gūšanas sasniegumu kā "prātam neaptveramu lietu", kas 33 gadus veco spēlētāju ierindo "savā paša līgā" NBA vēsturē, ciktāl tas attiecas uz punktu gūšanu.

"Kobem Braientam savas karjeras sākumā bija izcili posmi, un acīmredzot Maiklam Džordanam bija daži periodi, kad viņš guva punktus kā traks," sacīja Kers. "Tomēr visā spēles vēsturē neviens vēl nekad nav tā metis bumbu. Un pat pēc paša Karija augstajiem standartiem tas ir izcili."

Ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām Karijam atbalstu sniedza Endrjū Viginss.

Tikmēr mājiniekiem Džoels Embīds palika divu rezultatīvu piespēļu attālumā no "triple-double", sakrādams arī 28 punktus un 13 atlēkušās bumbas.

Uzvara uzlaboja "Warriors" bilanci līdz 29-29, kas Rietumu grupā ar devīto vietu nozīmē arī vietu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr Filadelfijas klubs, kuram pārtrūka četru uzvaru sērija, ar 39 uzvarām 57 cīņās ir Austrumu grupas līderis.

Tikmēr Denverā "Nuggets" uzvarā otrajā pagarinājumā pār Memfisas "Grizzlies" ar 139:137 (27:35, 29:25, 31:35, 29:21, 23:21) 47 punktus, 15 atlēkušās bumbas, astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas kļūdas sakrāja Nikola Jokičs.

Vils Bārtons palīdzēja ar 28 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, bet Maiklam Porteram jaunākajam 21 punkts un septiņas atlēkušās bumbas.

Viesiem, nespēlējot lietuvietim Jonam Valančūnam, Dža Morants guva 36 punktus, kā arī sakrāja astoņas atlēkušās bumbas un 12 rezultatīvas piespēles. 25 punktus guva De'Entonijs Meltons, 24 - Greisons Alens, bet 18 punkti un 14 atlēkušās bumbas tika Ksavjeram Tilmenam.

Vēl vienā mačā savainojumu novājinātā Losandželosas "Lakers" atkārtotajā spēlē savā laukumā piekāpās līgas līdervienībai Jūtas "Jazz" ar 97:111 (23:29, 19:23, 23:33, 32:26).

Džordans Klārksons ar 22 gūtiem punktiem, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa, bija rezultatīvākais "Jazz" rindās, kamēr mājiniekiem 24 punktus guva Teilens Hortons-Takers.

Jau ziņots, ka Milvoki "Bucks" mājās pagarinājumā piekāpās Fīniksas "Suns" ar 127:128 (25:24, 29:31, 36:28, 26:33, 11:12).

Kurucs palika uz rezervistu soliņa.

"Bucks" komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Jannis Adetokunbo. 26 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Kriss Midltons, bet 25 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles tika Džrū Holidejam.

Viesiem četri basketbolisti sakrāja vismaz 20 punktus. Devins Bukers sakrāja 24 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, Krisam Polam 22 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles, Mīkels Bridžess guva 21, bet 20 punkti un 13 atlēkušās bumbas "Suns" komandā Deandrē Eitonam.

Pols šajā mačā apsteidza "Maģisko" Džonsonu NBA visu laiku labāko piespēlētāju sarakstā. Viņš palielināja karjeras rezultatīvo piespēļu skaitu līdz 10 145 un apsteidza Džonsonu cīņā par piekto vietu NBA visu laiku labāko piespēlētāju sarakstā.

Tas notika ceturtajā ceturtdaļā, kad līdz mača beigām bija atlikušas četras minūtes un piecas sekundes, Polam rezultatīvi piespēlējot Devinam Bukeram, kurš bumbu grozā trieca no augšas.

Vienpadsmitkārtējais "Visu zvaigžņu" spēles dalībnieks nosauca šo sasniegumu par sirreālu un pēc tam piebilda, ka viņš plānojis bumbu nosūtīt Džonsonam, cerot uz tās dabūt viņa autogrāfu.

"Nekad nebūs otra "Maģiskā"," sacīja Pols. "Tā bija izrāde. Jūs zināt, ko es ar to domāju?"

Bukers ar divpunktu metienu panāca neizšķirtu 116:116, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 25,5 sekundes, un viņš arī realizēja pirmo no diviem soda metieniem 0,3 sekundes līdz spēles beigām.

Milvoki komanda šosezon 57 spēlēs izcīnījusi 35 uzvaras, kas Austrumu grupā ļauj ieņem trešo vietu.

Ceturtdien "Bucks" uzņems Filadelfijas "76ers".

Bertānam laukumā atgriežoties pēc dēla piedzimšanas, Vašingtonas "Wizards" mājās pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" ar 119:107 (38:25, 26:33, 24:21, 31:28).

Galvaspilsētas komandai tā bija piektā uzvara pēc kārtas, kamēr pretinieki cieta jau 11.zaudējumu pēc kārtas. Nevienu brīdi mājinieki neļāva viesiem izvirzīties vadībā.

Bertāns cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadītajās 28 minūtēs un trijās sekundēs grozā raidīja sešus no 12 trīspunktu metieniem un visus trīs soda metienus. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas personiskās piezīmes, kā arī +/- rādītājs seši.

Uzvarētāju labā Bredlijs Bīls guva 30 punktus, Robinam Lopesam 17 punkti, bet kārtējo "triple-double" - 13 punkti, 11 atlēkušās bumbas un 17 rezultatīvas piespēles -, kas viņam šosezon bija jau 26., sakrāja Rasels Vestbruks. Tagad viņam karjerā ir jau 172 "triple-double", tuvojoties līgas rekordistam Oskaram Robertsonam ar 181 šādu sasniegumu.

Viesiem Dariuss Beizlijs izcēlās ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

"Wizards" ar 24 uzvarām 57 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu grupā, vairs tikai par viena zaudējuma tiesu atpaliekot no izslēgšanas spēļu pirmās kārtas.

"Wizards" komanda trešdien mājās uzņems Goldensteitas "Warriors".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi