Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kaspars Bērziņš negaidīti atgriežas VEF Rīga komandā

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš negaidīti atgriezies Latvijas čempionvienībā VEF Rīga, ceturtdien informē klubs.

Līdz šim 32 gadus vecais un 213 centimetrus garais Bērziņš bija bez darba.

"Bērziņš ir Latvijas basketbolā labi zināms un pieredzes bagāts spēlētājs, kurš var sniegt daudzpusīgu ieguldījumu gan komandas uzbrukumā, gan aizsardzībā, darbojoties laukumā kā ceturtā, tā piektā numura pozīcijās. Cerēsim, ka viņam ar veselību viss būs kārtībā un Kaspars spēs sekmīgi iejusties mūsu komandā, lai palīdzētu sasniegt iecerētos rezultātus," izteicās Rīgas kluba galvenais treneris Jānis Gailītis.

Bērziņam šī ir atgriešanās VEF Rīga klubā - viņš tajā nospēlēja trīs sezonas laika posmā no 2010. līdz 2013.gadam, katrā no sezonām palīdzot izcīnīt Latvijas čempiontitulu. Pēdējā sezonā šajā komandā viņam Latvijas čempionātā vidēji spēlē 11,4 punkti un 6,8 atlēkušās bumbas, ULEB Eiropas kausā - 9,7 punkti un 5,8 atlēkušās bumbas, bet VTB Vienotajā līgā - 8,7 punkti un 5,1 atlēkusī bumba.

Tiesa, abas puses tolaik nešķīrās uz patīkamas nots. 2012.gadā Bērziņš ar VEF Rīga pagarināja līgumu uz diviem gadiem, bet vēlāk viņš vairs nevēlējās turpināt karjeru Latvijas klubā un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā ilgstoši centās lauzt līgumu. Tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp VEF Rīgu un basketbolistu lēma par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentiem samaksāt kopsummā 440 000 eiro. Vēlāk Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) esot samazinājusi Latvijas vicečempioniem maksājamās summas lēmumu.

Pagājušā gada septembrī VEF Rīga paziņoja, ka ar Bērziņu rasts izlīgums.

Arī pats Bērziņš pauda prieku par atgriešanos Rīgas komandā: "Ir patīkams satraukums. Gaidu iespēju ātrāk iziet laukumā un palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras."

Pēc aiziešanas no VEF Rīga komandas Bērziņš pārstāvēja Spānijas komandu Kompostelas Rio Natura Monbus un Krievijas klubus Samāras Krasnije kriļja, Ņižņij Novgorod, Sanktpēterburgas Zeņit un Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ, kur gan šī gada sākumā pavadīja ļoti neilgu laiku.

Latvijā Bērziņš pārstāvējis arī Rīgas Skonto, ASK Rīga un Barons/LMT krāsas, bet pēc tam spēlējis Spānijas komandās Malagas Unicaja, Fuenlabrada, pēcāk atgriežoties dzimtenē.

Savas karjeras laikā Bērziņš četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu (2008, 2011, 2012, 2013), kā arī vienu reizi izcīnījis FIBA Eiropas kausu (2008). Viņš bijis arī ilggadējs Latvijas valstsvienības dalībnieks. Pieaugošo valstsvienībā Bērziņš izgājis laukumā 117 spēlēs, kur kopā guvis 1047 punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi