Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kaspars Cipruss: Sapratu, ka vēlos būt daļa no BK Jēkabpils

 Jūnija  beigās basketbola klubs “Jēkabpils” parakstīja līgumu ar pieredzējušo centra spēlētāju Kasparu Ciprusu. Viņš pagājušo sezonu aizvadījis Ukrainā, "Odessa" klubā, kur vidēji spēlē guva 6,6 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušas bumbas. Basketbolists intervijā klubam atklāj, kādēļ šo sezonu izvēlējies aizvadīt tieši Jēkabpilī..

Kāpēc nolemts par labu Jēkabpilij, kādi ir galvenie faktori, kas palīdzēja izlemt par labu šim klubam?

Jau pagājušā gadā, kad BK “Jēkabpils” aizvadīja savu debijas sezonu, es biju dzirdējis daudz pozitīvas lietas par šo organizāciju, tās ambīcijām un darbības veidu. Mani draugi, kas aizvadīja sezonu Jēkabpilī, bija sajūsmā par komandas vadību, treneru kolektīvu un saistību pildīšanas laicīgumu.  

Kad mani pirmo reizi uzrunāja BK “Jēkabpils” menedžments un pastāstīja par saviem plāniem uz šī gada sezonu, es sapratu, ka vēlos būt daļa no šī ambicioza projekta pilnveidošanās. Tāpat man likās interesanti atgriezties spēlēt Latvijā, būt tuvāk savai ģimenei un Rēzeknei – pilsētai no kuras esmu nācis. Jau no pirmās sarunas ar komandas vadību, es izjutu augstu profesionālismu un mīlestību pret pilsētu un tās komandu. Ņemot vērā, ka es jau sen pazīstu treneri Teteri un uzskatu viņu par vienu no perspektīvākajiem Latvijas jaunajiem treneriem, situācija lēmuma pieņemšanai bija viegla. Jēkabpils pašvaldības plāni par jaunatnes akadēmijas izveidi, kurā es varētu dalīties ar savām zināšanām un pieredzi ar jaunajiem basketbolistiem bija vēl viens bonuss, kas lika man justies ļoti labi par pieņemto lēmumu. 

Ir zināms, ka Tevi ļoti aktīvi lenca un piedāvāja līgumu “Odessa” no Ukrainas superlīgas, kur spēlēji pērn, vai tiešām nevēlējies atgriezties?

Jā, klubs “Odessa”  bija ļoti uzstājīgs un jāatzīst, ka vismaz pagaidām, Ukrainas superlīgas līmenis ir augstāks nekā LBL, taču man bija savi apsvērumi. Esmu ļoti apmierināts ar pagājušās sezonas daļu ko pavadīju Ukrainā. Manas klātbūtnes laikā “Odessa” izcīnija vairākas uzvaras pār stipriem pretiniekiem, kā piemēram Aināra Bagatska “Budivelnik” (divas reizes), Kārļa Muižnieka jauno klubu “Khimik” un play-off pusfinālistiem no Ļvovas. Līdz pat Jēkabpils piedāvājumam es nebiju iedomājies, ka varētu neatgriezties Odesā, taču visi iepriekšējā atbildē minētie apsvērumi un iespēja ieguldīt savu laiku un prasmes Latvijas basketbola tālākā attīstībā palīdzēja man kļūt par Jēkabpils lūsi.

Kā vērtē BK “Jēkabpils” pagājušās sezonas spēli un rezultātus?

Jāņem vērā, ka pagājusī sezona bija debijas sezona, tādēļ nestabilitāte komandas sniegumā bija pilnīgi saprotama. Taču pat ar šo nestabilitāti, manuprāt, tika aizvadīta laba sezona. Pārliecinošā iekļūšana playoff, gadā, kad pieredzējušās LBL komandas (Liepāja un Jelgava) to nespēja izdarīt, interesantais un atraktīvais spēles stils, veiksmīga leģionāru un Latvijas spēlētāju izvēle, kā arī aizraujošā ¼ fināla sērija pret Baronu – es domāju, ka tas viss liecina par labu sezonu. Protams, ka komanda vēlējās spēlēt pusfinālā, un mēģināt iekost VEF, taču domāju zaudējums Baronam bija arī viens no iemesliem kāpēc šogad komanda tiek veidota ar vēl lielāku azartu un aizraušanos. 

Kādas izredzes Tavuprāt ir Jēkabpilij LBL un BBL sacensībās? Kas ir minimālie uzdevumi?

Ir grūti komentēt par mūsu salīdzinošo spēku ar citām komandām Baltijā, jo lielākā daļa no tām vēl tikai ir sākušas komplektēties. Latvijā mums noteikti būtu jāizcīna bronzas medaļas un veiksmīgas sakritības gadījumā, varam mēģināt tikt finālā. Pats galvenais uzdevums, kas ir uzstādīts komandas iekšienē ir cīnīšanās līdz pēdējai sekundei un līdz galīgam spēku izsīkumam. Esmu iepazinis lieliskos Jēkabpils fanus no sportacentrs.com translācijām un savu draugu nostāstiem, bet tagad esmu priecīgs, ka varēšu iepazīties arī personīgi un vēlos, lai šīs sezonas laikā, gan visa komanda, gan es individuāli varētu uzrādīt rezultātus, kas būtu mūsu fanu cienīgi!

Ko tev nozīmē fakts, ka BK “Jēkabpils” arī attīsta jaunatnes basketbolu un pilnveido sistēmu, lai perspektīvā izveidotu stabilu piramīdu?

Kā jau minēju, tas bija viens no iemesliem kāpēc es pievienojos BK Jēkabpils sistēmai un ceru, ka izmantojot manas zināšanas un pieredzi, mēs visi kopīgi varēsim pilnveidoties. Jebkura veiksmīga kluba pamatnē ir jābūt attīstītai jaunatnes sistēmai un man ir patiess prieks par to, ka klubs un Jēkabpils pašvaldība ar Leonīdu Salcēviču priekšgalā ir gatavi sniegt tai atbalstu.

Ar ko BK “Jēkabpils” ir pievilcīgs spēlētajiem?

Pateikšu īsi un kodolīgi – ar treneru kolektīvu, ar lielisko komandas menedžmentu, ar lielām bet reālistiskām ambīcijām un skaisto un mierīgo pilsētu Daugavas krastā, ko es jau esmu sācis iemīlēt.

Kā vērtē to komandas sastāvu, kas līdz šim jau ir izveidots?

Man, kā centra spēlētājam, ir ļoti svarīga saspēlēs vadītāja izvēle un ar Rinalda Sirsniņa atgriešanu, es uzskatu, ka komanda ir izvilkusi pilno lozi. Ar Rinaldu kopā spēlējām Igaunijā, sezonā, kad es izcīnīju līgas regulārās sezonas un BBL Challenge Cup MVP balvas, tāpēc esmu priecīgs par šo izvēli. Diemžēl nav sanācis spēlēt agrāk ar Mārtiņu Kravčenko, taču zinu, ka abi ar Oskaru Virsi ir lieli “kapātāji” un spēj pastiprināt jebkuras komandas aizmugurējo līniju.  Ar nepacietību gaidu arī to brīdi, kad kāds no vietējiem spēlētājiem spēs ielauzties lielās komandas pastāvīgajā rotācijā un palīdzēt mums mērķu sasniegšanā.

Vai ir vēl kas, ko vēlies pateikt saviem komandas biedriem, vadībai vai atbalstītājiem?

Vispirms es gribu izteikt milzīgu pateicību visai komandas vadībai par veidu un degsmi ar kādu tika aizvadītas mūsu pārrunas. Sākot no komandas darbiniekiem un beidzot ar pilsētas mēru, man tika izrādīta milzīga cieņa un gods, ko es ar nepacietību vēlos atlīdzināt laukumā. Mani komandas biedri dzirdēs visu no manis ģērbtuvē, bet atbalstītājiem gribu novēlēt veiksmīgu otro vasaras pusi un aizraujošu basketbolu sezonu, kurā jūs atbalstīsiet gan komandas spēlētājus, gan komandas karsējmeitenes, gan komandas personālu, bet mēs nesīsim jums uzvaras un lepnumu par Jēkabpils lūšiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi