Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kjūbans par Porziņģa aizmainīšanu: Vašingtonā viņš būs labāks nekā pie mums

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas Mavericks īpašnieks Marks Kjūbans pēc Latvijas spēlētāja Kristapa Porziņģa aizmainīšanas uz Vašingtonas Wizards norāda, ka jaunajā komandā viņš būšot vēl labāks kā līdz šim.

Jau ziņots, ka "Mavericks" un "Wizards" ceturtdien veica maiņas darījumu, kurā tika iekļauti abi Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, viņiem mainot vienības. Tāpat uz Dalasu devās aizsargs Spensers Dinvidijs.

"Domāju, ka Porziņģis ir neticami talantīgs spēlētājs. Bet mums vajadzēja snaiperi [Bertānu] un vēl vienu spēlētāju, kas spēj pieturēt bumbu [Dinvidiju] un mest pats," par ceturtdien notikušo maiņu izteicās Kjūbans. "Diemžēl, šis bija vienīgais ceļš kā pie viņiem tikt."

"Pavisam vienkārši - tikām pie diviem spēlētājiem, kuri aizpilda mums iztrūkstošās pozīcijas. Turklāt esam labi spēlējuši arī bez Porziņģa," laikrakstam "The Dallas Morning News" atzinis Kjūbans. "Tas nekādā nemazina Porziņģa talantu, bet, domāju, ka Vašingtonā viņš būs labāks nekā bija pie mums."

Porziņģis šosezon izlaida 21 spēli, kuru laikā "Maverics" tika pie 13 uzvarām.

"Jau kopš pirmās dienas Dalasa mani pieņēmusi ar atplestām rokām, par to vienmēr būšu pateicīgs," savā "Instagram" kontā norādīja Porziņģis. "Komandas biedriem, treneriem un visai organizācijai vēlos teikt lielu paldies! Vēlu veiksmi turpmāk."

Šosezon Porziņģis "Maverics" kreklā laukumā devās 34 spēlēs, vidēji mačā guva 19,2 punktus, izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas zem groziem, atdeva divas rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,7 pretinieku metienus.

Kopš ierašanās Dalasā latvietis aizvadījis 134 spēles no 209 iespējamām.

Porziņģis izlaida arī pēdējās piecas "Mavericks" spēles labā ceļgala kaula sasituma dēļ, un viņš jau nebija iekļauts komandas sastāvā arī ceturtdienas vakara cīņā pret Losandželosas "Clippers", kas būtu viņa 22. izlaistā spēle šīs sezonas 56 spēlēs.

Dinvidijs savā pirmajā gadā Vašingtonas kluba sastāvā 44 spēlēs vidēji guvis 21,6 punktus, 5,8 reizes rezultatīvi piespēlējis un izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas. Viņš ir trāpījis 37,6% metienu no spēles un 31% no trīspunktu līnijas.

28 gadus vecais sportists šosezon pēc līguma saņem 17,1 miljonu dolāru (14,9 miljoni eiro), un viņa līgums ir spēkā līdz 2024.gadam.

Pēdējās divās sezonās vidēji katrā guvis vairāk nekā 11 punktus, Bertāns šosezon Vašingtonas komandā spēlējis kā rezervists, vidēji spēlē gūstot 5,7 punktus 14,7 minūtēs.

Bertānam, kurš šosezon pelna 16 miljonus dolāru (14 miljoni eiro), līgums ir spēkā līdz 2025.gadam.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Wizards" ar 25 uzvarām 54 spēlēs ieņem 11.pozīciju, kamēr "Mavericks" ar 33 uzvarām 56 spēlēs ir piektie Rietumos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi