Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kristaps Valters negaidīti kļuvis par Valmiera/ORDO galveno treneri

Pieredzējušais saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš maijā lika punktu basketbolista karjerai, kļuvis par OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas Valmiera/ORDO galveno treneri, vēsta klubs. Vienošanās ar patlaban 35 gadus veco Valteru noslēgta uz trim sezonām.

Februārī Valters pievienojās Valmiera/ORDO komandai kā spēlētājs, bet tās rindās aizvadīja tikai divas spēles.

Valters amatā nomainīs Uvi Helmani, kurš maija beigās atkāpās no Valmieras vienības galvenā trenera amata. Pērn Roberta Štelmahera vadībā valmierieši sensacionāli triumfēja Latvijas čempionātā, bet šogad komanda apstājās pusfinālā.

Valters savu profesionālo basketbolista karjeru uzsāka 17 gadu vecumā, kad divas sezonas pārstāvēja sava tēva Valda Valtera vadīto Brocēni/LMT. Pēc tam viņš ar nelieliem izbraukumiem (Turcija, Grieķija) četras sezonas pārstāvēja basketbola klubu Rīgas Skonto. Sākot no 2004.gada rudens, Valters vienpadsmit sezonas spēlēja ārzemēs, pārstāvot Vācijas, Itālijas, Krievijas, Spānijas un Turcijas klubus. Viņa karjeras labākais posms pavadīts Spānijā, kur saspēles vadītājs pārstāvēja ACB līgas klubus Fuenlabrada, Badalonas Joventut un Malagas Unicaja.

Malagas kluba rindās Valters sasniedza savas karjeras augstāko punktu, kad, spēlējot ULEB Eirolīgā, vidēji 14 spēlēs laukumā pavadīja 20 minūtes, izcēlās ar 8,2 punktiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. 2014./2015.gada sezonu Kristaps Valters kopā ar Latvijas izlases bijušo centra spēlētāju Kasparu Kambalu uzsāka Barons kvartāls komandā, bet sezonas vidū pārcēlās uz Turciju. Tur Kristaps uzsāka arī 2015./2016.gada sezonu, kurā pārstāvēja Ankaras Turk Telekom vienību, taču traumas dēļ to bija spiests noslēgt priekšlaicīgi, turklāt abas puses nolēma sadarbību neturpināt.

Ar veselības likstām Valters mocījās arī aizvadītajā un nespēja panākt vienošanos ne ar vienu klubu, līdz februārī pievienojās Valmieras komandai.

Izlases rindās Valters piedalījies 2001., 2003., 2005. un 2009.gada Eiropas čempionātos. Pēc 2009.gada kontinenta meistarsacīkstēm viņš valstsvienībā vairs nav spēlējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi