Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Krusa 35 punkti Himkos neglābj VEF Rīga no zaudējuma trenera Gailīša debijā

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga pirmdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 93:104 (21:24, 19:23, 27:27, 26:30) piekāpās Latvijā labi zināmā lietuviešu speciālista Rima Kurtinaiša vadītajam Maskavas apgabala klubam Himki, kas sekmīgi startē arī ULEB Eirolīgā.

Rezultatīvākais VEF Rīga sastāvā ar 35 punktiem bija meksikānis Fransisko Kruss, bet 13 punktus pievienojis Ingus Jakovičs.

Tikmēr mājiniekiem 25 punktus guva soms Peteri Koponens, bet 17 punktus pievienoja rezultatīvais Aleksejs Šveds.

Pirmajā ceturtdaļā komandas aizvadīja līdzīgu cīņu, vadībā atrodoties kā vienai, tā otrai vienībai. Trīs minūtes līdz ceturkšņa beigām, rezultāts bija neizšķirts 17:17, bet spēles nogriezni rīdzinieki noslēdza ar trīs punktu deficītu (21:24).

Nākamajā ceturtdaļā Rīgas komanda vairs nespēja pretoties Himki basketbolistu precizitātei, līdz ar to nespējot atgūt vadību. Līdz pirmā puslaika beigām mājinieki palielināja savu pārsvaru līdz desmit punktiem (37:47). Taču pēdējās sekundēs, pateicoties realizētiem trim soda metieniem, rīdzinieki samazināja deficītu līdz septiņiem punktiem (40:47).

Trešajā ceturtdaļā VEF Rīga neļāva pretiniekiem attālināties rezultātā, taču spēles nogriežņa izskaņā mājinieki pārņēma iniciatīvu savās rokās un panāca pat 12 punktu pārsvaru pār rīdziniekiem (72:60). Tiesa, dažu minūšu laikā Rīgas klubs astoņus punktus atguva (70:74), taču tā arī bija pēdējā reize, kad rīdzinieki bija tik tuvu saviem pretiniekiem. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Himki bija jau 13 punktu pārsvars (93:80).

Abu komandu pastāvēšanas vēsturē vienības tikušās 18 reizes, taču visās spēlēs uzvaru svinējis tieši Himki klubs.

Kā zināms, sestdien no VEF Rīga galvenā trenera amata atbrīvoja spāni Karlosu Fradi, kura pienākumi tagad uzticēti latviešu speciālistam Jānim Gailītim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi