Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Kuksiks pievienojies Bagatska vadītajai Ukrainas komandai Budiveļņik

Latviešu basketbolists Rihards Kuksiks pievienojies Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajai Ukrainas komandai Kijevas Budiveļņik

Klubs pagaidām neatklāj, uz kādiem nosacījumiem Kuksiks tam pievienojies, taču latvietis jau iekļauts komandas pieteikumā dalībai Eiropas kausa izcīņas turnīrā. Sportista aģents Artūrs Kalnītis sociālajos tīklos internetā paudis, ka oficiāls paziņojums no Kuksika jaunā kluba gaidāms piektdien. 

Sezonas sākumā Kuksiks noslēdza līgumu uz vienu mēnesi ar Spānijas Augstākās līgas (ACB) komandu Sansebastjanas Lagun Aro, bet vēlāk tas tika pagarināts līdz gada beigām. Janvāra vidū latvietis pēc abpusējas vienošanās komandu tomēr pameta. 

Kopā šosezon Kuksiks piedalījās 15 ACB spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 5,5 punktiem un 1,4 atlēkušajām bumbām. 

Kā ziņots, pagājušo sezonu, kas viņam bija pirmā pēc ASV augstskolas absolvēšanas, Kuksiks pavadīja citā ACB komandā Valencia Basket, tomēr nespēja sastāvā nostiprināties, tāpēc līgums ar viņu netika pagarināts.

Spānijas čempionātā aizvadītajā sezonā Kuksiks laukumā devās 19 regulārās čempionāta spēlēs, kurās vidēji guva 2,2 punktus. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš nebija pieteikts nevienam no septiņiem mačiem.

2011.gadā Kuksiks Spānijas komandas uzmanību piesaistīja pēc veiksmīgā snieguma Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet pagājušajā vasarā viņš izlases rindās startēja arī 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. 

Pirms tam četras sezonas Kuksiks spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta Arizonas štata universitātes klubā Sun Devils.

Eiropas kausa turnīra otrā posma - Top16 sacensību - I apakšgrupā Budiveļņik ar divām uzvarām trīs spēlēs pašlaik ieņem trešo vietu, bet Ukrainas čempionātā Kijevas klubs ar 19 panākumiem 26 mačos atrodas pirmajā pozīcijā. 

Bagatskis ar Budiveļņik komandu strādā kopš pagājušā gada jūnija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi