Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kuruca Nets atbrīvo algu griestus un mēģinās piesaistīt kādu NBA superzvaigzni

Latvijas spēlētāja Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas Nets uz Atlantas Hawks aizmainījusi aizsargu Alenu Krebu, tādējādi ievērojami atbrīvojot vietu algu griestos, kas šajā vasarā ļautu pacīnīties jau par diviem augsta līmeņa brīvajiem aģentiem, vēsta ESPN apskatnieks Eidrians Vodžnarovskis.

Krebs uz Hawks nosūtīts kopā ar 17.numuru šī gada NBA draftā, kā arī izvēles tiesības nākamā gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijas pirmajā kārtā (1.-14.numurs), kamēr pretējā virzienā devies uzbrucējs Taurīns Prinss un otrās kārtas kārtas izvēles tiesības 2021.gada draftā.

Nets tādējādi atbrīvojusies no iespaidīgā Kreba līguma - vēl maijā viņš izvēlējās turpināt sadarbību ar klubu, kas viņam par nākamo sezonu paredz 18,5 miljonus dolāru (16,4 miljonu eiro) lielu atalgojumu. Šajā sezonā viņš traumu dēļ aizvadīja tikai 43 spēles, kuru laikā vidēji iemeta 9,6 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas. Tā bija viņa mazrezultatīvākā sezona kopš 2014./15.gada. Sezonas izskaņu un izslēgšanas turnīru Krebs izlaida veselības likstu dēļ.

Tikmēr 2016.gada NBA drafta 12.numurs Prinss, kurš spēlē vieglā uzbrucēja pozīcijā, šīs sezonas regulārajā čempionātā 55 spēlēs vidēji iemeta 13,5 punktus. Viņam vēl joprojām ir spēkā debitanta līgums, bet par nākamo sezonu basketbolistam pienākas vien 3,5 miljoni dolāru (3,1 miljons eiro).

Ar Kreba aizmainīšanu Nets līdz ar to ievērojami atbrīvojusi vietu algu sarakstos. Šovasar par brīvo aģentu grasās kļūst Bostonas Celtics zvaigzne Kairijs Ērvings, turklāt ESPN norāda, ka ir liela varbūtība par spēlētāja došanos tieši uz Kuruca pārstāvēto klubu, jo interese esot no abām pusēm.

Pēc Kreba aizmainīšanas Nets var nolīgt pat divas zvaigznes šī gada brīvo aģentu tirgū, turklāt regulāri saistībā ar šo komandu tiek pieminēts arī Kevina Duranta vārds.

Kā vēsta ESPN, Nets vienībai šobrīd algu griestos ir brīvi 46 miljoni dolāru (40,8 miljoni eiro).

Šajā vasarā par ierobežoti brīvo aģentu grasās kļūt Nets zvaigzne D'Endželo Rasels, tāpēc viņš varētu vienoties par jaunu līgumu ar pašreiz pārstāvēto klubu vai pārcelties uz citurieni. Parakstot jaunu kontraktu ar viņu, Bruklinas klubs gan brīvo aģentu tirgū varēs nolīgt papildus tikai vienu NBA zvaigzni.

Tikmēr Hawks komandai pēc maiņas darījuma ar Nets šī gada drafta pirmajā divdesmitniekā ir uzreiz trīs izvēles tiesības - tā varēs izraudzīties basketbolistus ar 8., 10. un 17.numuru. Tiesa, netiek izslēgta iespēja, ka Atlantas komanda šīs iespējas varētu iekļaut arī kādā maiņas darījumā, jo šī gada NBA drafts netiek uzskatīts par pārlieku spēcīgu.

Šī gada NBA draftam pieteicies arī latviešu talants Artūrs Žagars, bet līdz pirmdienai basketbolisti var atsaukt savu kandidatūru un pretendēt uz tiesībām tikt izraudzīti kādā no nākamo gadu ceremonijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi