Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kurucam 87 sekundes laukumā Nets uzvarā pār 76ers; Dalasa uzvar Nuggets

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā pavadīja 87 sekundes, statistikas rādītājos neatzīmējoties, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas Nets mājās pārtrauca līgas līdervienības Filadelfijas 76ers piecu uzvaru sēriju.

Bruklinas "Nets" pieveica Filadelfijas "76ers" ar 122:109 (28:26, 37:25, 29:33, 28:25).

Kurucs pēc kreisās kājas potītes sastiepuma laukumā pavadīja vien 87 sekundes, nevienā no statistikas rādītājiem neatzīmēdamies.

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Džo Heriss, kurš realizēja sešus no deviņiem tālmetieniem, bet Keriss Leverts pievienoja 22 punktus, desmit rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas. Pie "double-double" - 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas - tika arī Džerets Alens.

Kontaktpersonas statusa dēļ "Nets" komandai nedēļu nevar palīdzēt Kevins Durents, kuram jāizlaiž vēl divi mači. Personisku iemeslu dēļ nespēlēja arī Kairijs Ērvings. Tāpat talkā nevar nākt Spensers Dinvidijs, kuram nedēļas sākumā tika veikta krustenisko saišu operācija.

"76ers" komandā 24 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Šeikam Miltonam, kurš spēli uzsāka pozitīvu Covid-19 testu saņēmušā Seta Karija vietā. 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas Džoelam Embīdam, bet 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Tobiasam Herisam. Savukārt zvaigzne Bens Simonss tika noturēts uz tikai 11 punktiem.

"Nets" ar piecām uzvarām deviņās spēlēs atrodas septītajā pozīcijā Austrumu grupā, kamēr "76ers" ar septiņiem panākumiem deviņās cīņās joprojām ir pirmajā vietā līgā.

"Nets" treneris Stīvs Nešs pirms spēles sacīja, ka Ērvinga prombūtne viņam ir pārsteigums un ka viņš ir neziņā par precīzu atbildi.

Tāpat Nešs piebilda, ka Durents pēc Covid-19 kontaktpersonas karantīnas varētu atgriezties laukumā svētdien.

Leverts, kurš startēja Ērvinga vietā, maksimāli izmantoja savu iespēju, gūstot 18 punktus jau līdz pirmā puslaika beigām, bet "Nets" no spēles meta ar 45,4 procentu precizitāti un guva 35 punktus pēc 20 Filadelfijas kluba kļūdām.

Bruklinas vienība nākamajā mačā sestdien viesos cīnīsies ar Memfisas "Grizzlies".

Citā mačā Denveras "Nuggets" mājās pagarinājumā atzina Dalasas "Mavericks" pārākumu ar 117:124 (28:22, 24:21, 26:33, 31:33, 8:15).

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis uzvarētāju sastāvā pēc ceļa traumas vēl nespēlēja.

Uzvarētāju rindās vienas atlēkušās bumbas attālumā no "triple-double" palika Luka Dončičs, kurš guva 38 punktus un 13 reizes rezultatīvi piespēlēja, arī četrreiz pārķerdams bumbu un astoņas reizes kļūdīdamies. Pa 14 punktiem Džošam Ričardsonam un Dorianam Finnijam-Smitam, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas.

Mājinieku rindās ar 38 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atbildēja Nikola Jokičs. 21 punkts un deviņas rezultatīvas piespēles Džamalam Marejam.

Pamatlaika beigās Jokičs ar divpunktu metienu rezultātu izlīdzināja 0,3 sekundes pirms spēles laika beigām. Pagarinājumā Villijs Bārtons ar trīspunktnieku vienīgo reizi papildlaikā izvirzīja vadībā "Nuggets", bet turpinājumā astoņi Dončiča un pieci Ričardsona punkti nodrošināja uzvaru Dalasas basketbolistiem.

"Mavericks" ar četrām uzvarām astoņās spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā Rietumu grupā, kamēr "Nuggets" ar trim panākumiem ārkārtīgi blīvajā turnīra tabulā ir 12.vietā.

Nākamais mačs "Mavericks" sestdien savā laukumā ar Orlando "Magic".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi