Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kurucam seši punkti un piezīmju norma Nets pārliecinošā zaudējumā

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs pirmdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē, viņa pārstāvētajai Bruklinas Nets komandai ciešot zaudējumu pret Raptors.

"Nets" Orlando notiekošā turnīra mačā ar 110:134 (20:37, 31:36, 35:22, 24:39) piekāpās iepriekšējās sezonas čempionei Toronto "Raptors".

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām "Nets" ir iedzinējos ar 0-1.

Kurucs laukumā pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, grozā raidot trīs no četriem divpunktu metieniem un netrāpot divus tālmetienus.

Cēsnieka rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un sešas piezīmes. "Nets" ar viņu laukumā ielaida par 16 punktiem vairāk nekā iemeta.

Ņujorkiešiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Timotijs Luvavu-Kabaro, 19 punkti bija Džo Herisam, 15 punkti un 12 atlēkušās bumbas Džeretam Elenam, bet 15 punkti un 15 rezultatīvas piespēles - Kerisam Levertam.

Toronto vienībā ar 30 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Freds Vanvlīts, 22 punktus pievienoja Serže Ibaka, bet 18 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Paskālam Sjakamam.

Kurucs maču sāka starta pieciniekā kā spēka uzbrucējs un tieši viņš guva pirmos "Nets" punktus, otrajā minūtē triecot bumbu grozā no augšas (2:3). Dažas minūtes vēlāk viņš panāca 6:10, bet turpinājumā "Raptors" ātri atrāvās un jau otrās ceturtdaļas sākumā bija vadībā ar 26 punktu handikapu. 

Nākamreiz latvietis grozu iekaroja ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad pēc "Nets" atspēlēšanās panāca 90:99. Tiesa, jau ceturkšņa trešajā minūtē viņš tika pie sestās piezīmes un pameta laukumu.

Uz Kuruca precīzo metienu "Raptors" atbildēja ar diviem tālmetieniem un atgriezās drošā vadībā, līdz finālsvilpei vēl vairāk palielinot savu pārsvaru.

Sērijas otrā spēle norisināsies trešdien.

Pērn Kurucs laukumā devās četrās izslēgšanas turnīra spēlēs, kurās vidēji 17 minūtēs guva 6,3 punktus un izcīnīja 5,0 bumbas zem groziem.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Nets" Austrumu konferencē ieņēma septīto pozīciju, bet "Raptors" bija otrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi