Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kurucs ar 19 punktiem sekmē graujošu Nets uzvaru pār Mavericks

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien iemeta 19 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas Nets komanda savā laukumā ar rezultātu 127:88 (31:21, 34:26, 34:26, 28:15) sagrāva Dalasas Mavericks, kuras rindās traumu turpina dziedēt latvietis Kristaps Porziņģis.

Kurucam šī bija rezultatīvākā spēle kopš 16.janvāra, kad viņš mačā pret Hjūstonas Rockets arī iemeta 19 punktus. Vēl viņš savā NBA karjerā divas reizes viena mačā laikā guvis 24 punktus.

Nets ar šo uzvaru pārtraukusi trīs zaudējumu sēriju.

Otrdienas spēli Kurucs sāka Nets starta sastāvā, bet kopumā laukumā pavadītajās 24 minūtēs viņš grozā raidīja divus no pieciem divpunktu metieniem un piecus no septiņiem trejačiem.

Vēl Latvijas basketbolista kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens un četras kļūdas. Kamēr viņš bija laukumā, Nets iemeta par 20 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija sestais labākais rādītājs komandā.

Nets sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Demars Kerols, pēc tam ar 19 punktiem sekoja Kurucs, bet vēl 18 punktus pievienoja Keriss Leverts.

Savukārt Mavericks labā 20 punktus guva Dvaits Pauels, kamēr 16 punktus iemeta slovēņu debitants Luka Dončičs.

Spēle līdzīga bija tikai tās sākumā, bet jau pirmās ceturtdaļas beigās Nets veica izrāvienu un pirmās 12 minūtes noslēdza ar desmit punktu handikapu (31:21). Pirmā puslaika beigās mājinieku pārsvars pārsniedza jau 20 punktus, bet otrajā puslaikā Ņujorkas klubs savu vadību padarīja vēl graujošāku, pārsniedzot arī 40 punktu atzīmi.

Tikmēr Kurucam veiksmīgs bija jau spēles sākums, jo to viņš atklāja ar "slam-dunk", bet nākamos punktus viņš guva tikai pirmā puslaika beigās, kad realizēja tālmetienu. Individuāli sekmīgāks Latvijas basketbolistam bija otrais puslaiks, kad izdevās kopumā gūt 14 punktus, turklāt jau pašā sākumā minūtes laikā tika realizēti divi tālmetieni.

Kad uzvara jau bija nodrošināta, Kurucs noslēdzošajā ceturksnī vēl pāris reizes pēc D'Endželo Rasela piespēlēm trieca bumbu grozā no augšas un iemeta trīspunktnieku, viņam nospēlējot līdz pat cīņas beigām.

Nets ar 33 uzvarām 66 spēlēs ir Austrumu konferences sestajā vietā, kamēr Mavericks ar 27 panākumiem 63 mačos ir 13.pozīcijā Rietumos.

Nākamo spēli Nets aizvadīs trešdien, kad uzņems Klīvlendas Cavaliers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi