Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurucs savā otrajā NBA spēlē gūst 11 punktus uzvarā pār Knicks

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien iemeta 11 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Bruklinas Nets vienībai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 107:105 (33:24, 24:26, 17:26, 33:29) pārspēt pašlaik savainotā Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas Knicks.

Pašlaik 20 gadus vecajam Kurucam šī bija tikai otrā NBA spēle karjerā, bet viņš jau uzstādījis gana solīdu rezultativitātes rekordu. Tāpat "Nets" izcīnīja pirmo uzvaru jaunajā sezonā, kamēr "Knicks" tas bija pirmais zaudējums.

Kurucs šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes, kuru laikā iemeta divus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trim trejačiem un visus četrus "sodiņus".

Tāpat Latvijas basketbolista kontā piecas atlēkušās bumbas un divas kļūdas.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Keriss Leverts, kamēr pa 15 punktiem pievienoja D'Andželo Rasels un Džerets Alens, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Knicks" rindās pa 29 punktiem iemeta Tims Hārdavejs un Eness Kanters, kurš turklāt izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas.

Kurucs pirmo reizi laukumā devās otrās ceturtdaļas vidū un jau pirmajā uzbrukumā realizēja trīspunktnieku, panākdams 45:36. Turpinājumā Latvijas basketbolists demonstrēja aktīvu sniegumu, gūdams vēl divus punktus ar caurgājienu, kā arī realizēdams abus soda metienus.

Pirmo puslaiku "Nets" noslēdza ar septiņu punktu vadību (57:50), bet laukumā Kurucs atgriezās trešās ceturtdaļas viducī un arī uzreiz realizēja āķa metienu pār Kanteru. Tobrīd viņš Bruklinas komandu izvirzīja vadībā ar 67:66.

Teju visu otro puslaiku cīņa starp abām vienībām ritēja punkts punktā, bet Kurucs tika nomainīts sešarpus minūtes līdz pamatlaika beigām, laukumā vairs neatgriežoties.

"Nets" komandai uzvaras grozu pēdējā sekundē iemeta Leverts.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kurucs savā debijas spēlē iemeta trīs punktus, bet "Nets" sezonas pirmajā mačā viesos ar 100:103 piekāpās Detroitas "Pistons".

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs jau sestdien, kad viesosies pie Indiānas "Pacers".

Kurucs kļuvis par piekto latviešu basketbolistu, kurš ticis pie iespējas spēlēt NBA. Planētas vadošajā līgā savas karjeras turpina Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, kā arī savulaik spēlējuši Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

Tikmēr Porziņģa atgriešanās laukumā pēc ceļgala traumas netiek gaidīta ātrāk par Ziemassvētkiem.

Top komentāri

Sakumam
S
lieliski!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi