Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laksa: Domāju tikai par to, kā pēc traumas reaģēs mana ģimene

Izdevums Sporta Avīze (SA) marta numurā piedāvā plašu sarunu ar Latvijas sieviešu basketbola izlases un TTT Rīga komandas spēlētāju Kitiju Laksu, kurā viņa stāsta par smagās traumas gūšanas apstākļiem 2018. gada izskaņā, rehabilitācijas procesu un plāniem nokļūt Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA).

Uzsākot savu ceturto sezonu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā ASV, Kitija guva smagu ceļgala traumu. Sekoja operācija un atgriešanās dzimtenē, kur norisinājās ilga rehabilitācija - tajā daudz palīdzēja fizioterapeits Ivars Ikstens. Parakstījusi līgumu ar pašmāju sieviešu basketbola flagmani TTT Rīga, Laksa laukumā atgriezās pērn decembrī. 

"Man trauma sanāca pamatīga – nebija tikai krusteniskās saites, bet arī citi bojājumi, līdz ar to process ir ilgāks un prasa daudz vairāk pacietības. Cenšos laika posmus un dienas neskaitīt, strādāju, lai justos labi katru dienu," saka Kitija.

"Uzreiz zināju, ka būs pauze, ka tikšu uz kādu brīdi apstādināta. Varbūt vēl neesmu atradusi iemeslu, kāpēc tas notika, bet noteikti zinu, ka ir iemesls, kuru varbūt kādreiz arī uzzināšu. Šobrīd jūtos labi, man vairs nav sarežģīti runāt par traumu, runāt par to, kam gāju cauri, varu arī bez problēmām noskatīties epizodi, kurā tas notika. Tomēr tobrīd, protams, bija smagi. Man tas bija pēdējais gads koledžā, kuram vajadzēja iet uz urrā. Biju gatavojusies, komandā jutos labi, tam vajadzēja būt ļoti labam gadam."

Basketboliste vispirms vēlējās nepatīkamās ziņas pavēstīt ģimenei.

"Todien viņi bija aizgājuši gulēt, un es rakstīju ziņu, ka vajag parunāties, jo zināju, ka nav labi, un viņi bija pirmie cilvēki, kurus vēlējos informēt, pirms tas kļūst zināms publiski. Kā to pateikt mammai, tētim, brālim, bija pats sarežģītākais. Ap kādiem sešiem pēc Latvijas laika viņi pamodās. Uz telefonu atbildēja mamma. Parunājos ar viņu un tad liku pamodināt arī tēti. Šī saruna man galvā ir joprojām. Tas bija smagākais – nedomāju par savu celi, nedomāju, kā jūtos, nedomāju par sāpēm, bet tikai par to, kā reaģēs mana ģimene."

Lai gan sākotnēji izskanēja pat ziņas, ka smagās traumas dēļ apdraudēta turpmākā karjera, Kitija allaž zinājusi, ka spēs atgriezties laukumā. Viņas turpmākajos plānos ir piedalīties WNBA draftā aprīlī. "Melotu, ja teiktu, ka nedomāju par draftu, tas noteikti ir bijis ilgtermiņa mērķis, uz kuru esmu gājusi. Starp drafta dalībniecēm būšu, bet nezinu, kur nokļūšu, vai vispār tikšu uzaicināta. Šobrīd vēl ir daudz nezināmā – cenšos kontrolēt to, ko varu kontrolēt, un iespringt par lietām, kas ir tagadnē," norāda basketboliste.

Sarunu ar Kitiju Laksu lasiet žurnāla Sporta Avīze marta numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi