Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laksa sakrāj double-double uzvarētā FIBA Eirolīgas mačā

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē izcēlās ar 18 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām un palīdzēja Boloņas Virtus Segafredo uzvarēt Mārtiņa Zībarta trenēto Pirejas Olympiakos, kamēr citā mačā pie panākuma tika Anetes Šteinbergas pārstāvētā Buržas Tango.

Boloņas komanda A grupā izbraukumā ar rezultātu 79:63 (22:26, 18:16, 21:10, 18:11) pārspēja "Olympiakos".

Laksa laukumā pavadītajās 37 minūtēs un 24 sekundēs realizēja trīs no 14 divu punktu metieniem, trīs no deviņiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat viņa statistikā atzīmējās ar 14 atlēkušajām bumbām, divām piezīmēm, divām kļūdām, vienu pārtvertu piespēli, diviem bloķētiem metieniem, sakrāja +/- rādītāju +19 un efektivitātes koeficientu 15.

Šaijene Pārkere un Laksa, abām gūstot 18 punktus, uzvarētāju rindās bija rezultatīvākās, kamēr vēl 14 punktus pievienoja Sabrina Činili, kura arī sakrāja sešas rezultatīvas piespēles.

Mājinieces no zaudējuma neglāba Meganas Gustafsones un Annas Stamolamprou 21 gūtais punkts.

"Olympiakos" šosezon vairs nevarēs palīdzēt Digna Strautmane, kura apmēram pirms mēneša iedzīvojās krustenisko saišu plīsumā.

Citā A grupas spēlē "Tango" savā laukumā ar rezultātu 83:62 (20:13, 26:15, 14:17, 23:170 guva panākumu pār Seksārdas KSC.

Šteinberga laukumā bija 21 minūti un 58 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot vienu no sešiem divu punktu metieniem un divus soda metienus. Gūtajiem punktiem viņa pievienoja piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, trīs kļūdas, divas pārtvertas piespēles, vienu bloķētu metienu, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +11 un efektivitātes koeficientu septiņi.

Buržas komandā rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Ivonna Andersone, bet Kaila Aleksandere guva 15 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, sakrājot "double-double". Pretinieču rindās Sidnija Volasa guva 18 punktus.

A grupā "Tango" ar trīs uzvarām piecos mačos ieņem piekto vietu, kamēr "Virtus Segafredo" ar bilanci 2-3 atrodas par vienu pozīciju zemāk.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi