Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijā gaidāmais U-19 Pasaules kauss basketbolā norisināsies ar skatītāju klātbūtni

Latvijā gaidāmais U-19 Pasaules kauss basketbolā norisināsies ar skatītāju klātbūtni, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

16 komandu turnīrs no 3.jūlija līdz 11.jūlijam norisināsies trīs hallēs Rīgā un Daugavpilī. Spēles tiks aizvadītas "Arēnā Rīga", Olimpiskajā sporta centrā un Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Skatītājiem būs iespēja klātienē apmeklēt spēles, ievērojot Latvijā spēkā esošos noteikumus un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) izstrādāto sanitāro reglamentu.

Spēles klātienē varēs apmeklēt tikai skatītāji ar Latvijā atzītu sadarbspējīgu vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu (attiecas uz visiem vecumiem). 

Biļetes uz spēlēm no 1.jūlija varēs iegādāties "basket.lv" vai "fiba.basketball/world/u19/2021". Sacensību norises vietā biļetes iegādāties nebūs iespējams. Biļetes varēs iegādāties uz katru spēli atsevišķi, jo starp spēlēm sacensību arēnas būs jāatbrīvo, lai varētu veikt uzkopi un dezinfekciju. Biļetes būs personalizētas un to skaits ir ierobežots, ņemot vērā spēļu zāļu ietilpību.

Ieejot sacensību arēnā, jāuzrāda biļete, sadarbspējīgs vakcinācijas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Sacensību rīkotājam ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju sacensību arēnā.

FIBA prasība ir, lai, atrodoties sacensību arēnā, obligāti būtu jālieto sejas maskas.

Latvijas valstsvienība apakšgrupu turnīra spēles aizvadīs 3., 4. un 6.jūnijā Daugavpilī, kur tiksies ar vienaudžiem no Puertoriko, Irānas un Serbijas.

Latvija Pasaules U-19 kausa sacensības uzņēma arī 2011.gadā, kad turnīrs norisinājās Rīgā, Valmierā un Liepājā.

2011.gadā Latvijā uzvarēja Lietuvas jaunie basketbolisti, bet par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jons Valančūns. Turnīrā piedalījās tādi pazīstami spēlētāji kā Dāvis Bertāns, Mateušs Ponitka, Rauls Netu, Kevins Pangoss, Dario Šaričs, Dags Makdermots, Tims Hārdevejs juniors, Džeremijs Lembs, Jānis Timma un citi.

Kā ierasts, viena no 16 turnīra dalībniecēm būs mājiniece, šajā gadījumā - Latvija. Iepriekš Latvija bijusi pārstāvēta trijos turnīros. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, 2011.gadā - desmitā vieta, 2019.gadā - 12. vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi