Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvija uzvar Melnkalni un iekļūst U-20 EČ basketbolā vīriešiem pusfinālā, tiksies ar Spāniju

Tallinā notiekošajā U-20 Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem ceturdaļfinālā Latvijas izlase ar rezultātu 78:73 (20:27, 19:10 13:13 26:23) uzvarēja Melnkalnes valstvienību, iekļūstot čempionāta pusfinālā, kur mūsu basketbolisti sestdien plkst.18  tiksies ar Spāniju, kura ar 82:60 (20:16, 20:21, 22:8, 20:15) pārspēja Grieķiju.

Pirmā ceturtdaļa iesākās ar Andreja Gražuļa bumbas triecienu grozā no augšas, Latvijai atklājot rezultātu, taču melnkalnieši spēja tūlīt atbildēt gan uz šo groza guvumu, gan nākamo trīspunktnieku, ko realizēja Jānis Bērziņš. Ceturtdaļas turpinājumā Melnkalne pārņēma vadību un mača sestajā minūtē jau bija sasniegusi desmit punktu pārsvaru. Latvija metās mazināt rezultāta starpību un līdz ceturtdaļas beigām deficītu izdevās sadeldēt līdz septiņiem punktiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija pārņēma iniciatīvu un pēc trīsarpus minūtēm atradās iedzinējos vien ar četriem punktiem, bet vēl trīs minūtes vēlāk bija tikai viena punkta deficīts (32:33). Gražulis ar Bērziņu šajā brīdī jau katrs bija guvuši pa desmit punktiem. Nedaudz vēlāk Kaspars Vecvagars kļūdījās divos soda metienos, neizmantojot iespēju izlīdzināt rezultātu, taču viņš to paveica 44 sekundes pirms otrās ceturtdaļas beigu signāla (37:37), bet pusminūti vēlāk izvirzīja Latviju divu punktu vadībā.

Trešo ceturtdaļu aktīvāk iesāka Latvijas izlase, pāris reizes izvirzoties vadībā ar četru punktu starpību, taču Melnkalne prata deficītu sadeldēt un pusotru minūti pirms ceturtdaļas noslēguma panāca neizšķirtu (50:50). Tomēr ceturtdaļas beigu daļā tāpat kā puslaika beigās trāpīgs bija Vecvagars, kurš atkal panāca divu punktu pārsvaru Latvijai.

Ceturtās ceturtdaļās sākumā Latvijas izlasei izdevās izrāviens ar 12:0, un mūsu basketbolisti ieguva 14 punktu pārsvaru - 66:52. Spēles izskaņā Melnkalne izmisīgi centās atspēlēties, tomēr pietuvoties mazāk nekā piecu punktu atstatumā pretiniekiem neizdevās. 

Rezultatīvākais ar 25 gūtiem punktiem, kā arī izcīnītām piecām atlecošajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm (lietderības koeficients +16) Latvijas rindās bija K. Vecvagars, kurš šo spēli aizvadīja ar lauztu pirkstu. Kā zināms, Vecvagars traumu guva čempionāta otrā posma pirmajā mačā pret Slovēniju. 

15 gūti punkti un 11 atlēkušās bumbas (+8) Andrejam Gražulim, tāpat 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas (+5) Ojāram Siliņam. Vēl 13 punkti un piecas atlēkušās bumbas (+4) spēli lieliski aizvadījušā Jāņa Bērziņa kontā. Jāpiebilst, ka Latvijas izlase uzvarēja cīņā par atlēkušajām bumbām - 40 pret 33, taču realizēja tika četrus no 21 izmestā trīspunktu metiena (soda metieni - 20/27, divpunktu metieni - 23/42).

Šī Latvijas izlasei bija jau septītā uzvara Eiropas čempionātā. Turnīra pirmajos divos posmos Latvijas izlase iekrāja sešu uzvarētu spēļu sēriju un izcīnīja sešas uzvaras septiņos mačos, ieņemot pirmo vietu gan pirmā posma C apakšgrupā, gan otrā posma F apakšgrupā. Savukārt Melnkalne pirmajā posmā tika pie trim panākumiem četrās cīņās, esot otrie B apakšgrupā, bet otrā posma trīs spēlēs tika izcīnīta viena uzvara, kas lika ieņemt ceturto pozīciju E grupā.

Pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja četras uzvaras pret Spāniju, Krieviju, Izraēlu un Bulgāriju. Savukārt otrajā posmā pēc uzvarām pār Slovēniju un Itāliju sekoja zaudējums Francijai sev neko vairs neizšķirošā mačā.

Jāatgādina, ka turnīra pusfinālā kā pirmā iekļuva Krievijas izlase, kas ar 82:70 (26:7, 24:24, 14-15, 18:24) pārspēja spēcīgo Turcijas valstvienību. Krievijas komanda pusfinālā tiksies ar Itālijas izlasi, kura dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 75:72 (18:23, 9:10, 19:11, 21:23, 8:5) pārspēja Lietuvu. 

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātā: saspēles vadītāji - Kaspars Vecvagars (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva) un Ingus Jakovičs (''Liepāja''/''Triobet''); aizsargi - Toms Leimanis, Edgars Štelmahers (abi - "Ventspils Augstskola") un Roberts Krūmiņš ("Liepāja"/"Triobet"); uzbrucēji - Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas "Trenkwalder", Itālija), Jānis Bērziņš ("Valmiera"), Roberts Stumbris ("Jūrmala"/"Fēnikss") un Pēteris Rēķis ("Latvijas Universitāte"); centri Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs (abi - "Ventspils Augstskola") un Elvis Saulītis ("Valmiera").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noslēdzies tradicionālais Stipro Skrējiens

Veiksmīgi noslēdzoties Latvijā lielākajam tautas izturības un piedzīvojumu pasākumam Optibet Stipro Skrējiens, kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notika Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā Zelt...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi