Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas basketbola izlase pirms PK kvalifikācijas mačiem aizvadīs pārbaudes spēli ar Krieviju

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pirmā posma noslēdzošajiem mačiem 25.jūnijā aizvadīs pārbaudes spēli ar Krievijas valstsvienību, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šis mačs notiks Arēnā Rīga, bet biļešu pārdošana sāksies 25.aprīlī.

Paredzams, ka abu komandu sastāvā būs arī UELB Eirolīgas un iespējams, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu basketbolisti.

Krievija pagājušā gada Eiropas čempionātā finišēja ceturtajā vietā, kamēr Latvija bija piektā. Savukārt Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā vienības startējušas līdzīgām sekmēm. Latvijas valstsvienība guvusi divas uzvaras četrās spēlēs, kamēr tāda pati bilance ir arī Krievijai.

Pasaules kausa kvalifikācijas cikla ietvaros Latvijas izlasei 28.jūnijā iecerēta tikšanās izbraukumā ar Zviedriju, bet 1.jūlijā tā ciemosies pie Ukrainas. Ar to arī tiks noslēgta atlases pirmā kārta.

"Spēlētājus vasaras spēļu posmam nosaukšu maija vidū. Ir reālas cerības, ka valstsvienībai varēs palīdzēt ULEB Eirolīgas klubu spēlētāji. Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma vairākkārt pauduši apņēmību spēlēt, jo vēlas izcīnīt tiesības piedalīties Pasaules kausa izcīņā. Zinu, ka līdzīgi noskaņots ir Dāvis Bertāns un arī Kristaps Porziņģis, kuram gan vēl priekšā ilgs rehabilitācijas process un pagaidām viņš palīdzēt nevarēs. Tiesa, jāņem vērā, ka vēl priekšā sezonas izšķirošās spēles klubu sastāvos, tāpēc jānovēl, lai sezona beigtos ar pozitīvām emocijām un, galvenais, bez veselības problēmām," izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Vecvagars.

"Iepriekšējos divos ciklos neveiksmīgi aizvadījām pirmās spēles, tāpēc šoreiz gribējām spēcīgus pretiniekus pārbaudes mačam. Krievijas izlase atbilst visām vajadzībām - pieredzējusi komanda ar fiziski stipriem spēlētājiem, turklāt principiāls pretinieks. Esmu pārliecināts, ka šī spēle palīdzēs sagatavoties mačiem Stokholmā un Kijevā," apmierināts bija Vecvagars.

Sagaidāms, ka Latvijas izlase pirmo reizi vienkopus sapulcēsies 11.jūnijā.

B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi