Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas basketbola izlase tomēr neaizvadīs pārbaudes spēli pret Ukrainu

Organizatorisku problēmu dēļ Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas pašlaik gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, tomēr neaizvadīs pārbaudes maču pret Ukrainu, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Iepriekš publiskotajā plānā Latvijas izlasei gatavošanos Eiropas čempionātam bija paredzēts noslēgt 24. un 25.augustā ar diviem pārbaudes mačiem Rīgā pret Čehiju, no kuriem otrā spēle būtu slēgtā. Tomēr čehu puse no otrās cīņas atteikusies, bet sestdien kļuva zināms, ka līdz ar to Latvijas valstsvienība otrdien Kijevā aizvadīs slēgto pārbaudes spēli pret Ukrainu.

Tiesa, svētdien LBS paziņoja, ka mačs tomēr nenotiks.

"Nākamnedēļ no divām Rīgā paredzētajām spēlēm ar Čehijas valstsvienību notiks tikai viena - 24.augustā. Trešdien no Čehijas Basketbola federācijas tika saņemta ziņa, ka 25.augustā čehu izlasei pilnā sastāvā jāpiedalās svarīgā mārketinga pasākumā Prāgā, tāpēc šajā dienā paredzētā slēgtā spēle nevarot notikt," teikts LBS paziņojumā.

"Partneru pēkšņā atteikšanās no iepriekšējās norunas būtiski ietekmēja Latvijas valstsvienības gatavošanās plānus, tāpēc steigšus nācās meklēt alternatīvas iespējas aizvadīt vēl vienu pārbaudes spēli. Atsaucās Ukrainas izlases vadība, piedāvājot 22.augustā aizvadīt slēgtu spēli Kijevā. Diemžēl organizatorisko iemeslu dēļ (Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju apdrošināšanas noteikumos precīzi fiksēti notikumi, kuros apdrošināšana ir spēkā un šo grafiku nevar mainīt; vairāki spēlētāji nodevuši pases vīzu kārtošanai) Latvijas komanda uz Kijevu nevarētu doties pilnā sastāvā. Šādos apstākļos spēle nebūtu lielas nozīmes, tāpēc valstsvienības vadība nolēma ukraiņu ielūgumu tomēr neizmantot," noslēdza LBS.

Līdz ar to priekšpēdējo pārbaudes maču Latvija aizvadīs svētdien Arēnā Rīga pret Rumāniju, bet pēc tam 24.augustā sekos jau minētais duelis pret Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi