Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas basketbola izlases ģenerālmenedžeris būs Štālbergs

Latvijas vīriešu basketbola izlases ģenerālmenedžeris uz 2021. gada Eiropas čempionāta ciklu būs Artūrs Štālbergs, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS ģenerālsekretāram Edgaram Šnepam uzdots vienoties par līguma noteikumiem.

Štālbergs ir Liepājas basketbola audzēknis, kurš izglītību ieguvis ASV, Īvansvilas Universitātē. Spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja Latviju U-18 un U-20 Eiropas čempionātos, kā arī bija valstsvienības sastāvā 2009. gada Eiropas čempionātā, pēc tam uzsākot trenera gaitas.

Iepriekšējā sezonā Štālbergs vadīja Latvijas komandu Liepāja, bet pirms tam viņš strādāja Lietuvas augstākās līgas klubā Panevēžas Lietkabelis, taču aizpērn decembrī latviešu speciālists tika atbrīvots no galvenā trenera amata.

Vēl pirms tam Štālbergs vadīja Krievijas klubu Ņižņij Novgorod, kas startēja VTB Vienotajā līgā un ULEB Eirokausā.

Štālbergs iepriekš strādājis arī Latvijas čempionāta komandu Liepājas lauvas un Valmiera treneru kolektīvos, kā arī Ukrainas augstākās basketbola līgas komandā Mykolaiv, būdams galvenā trenera latvieša Agra Galvanovska palīgs. Savukārt Ņižņij Novgorod vienībā Štālbergs sākotnēji bija Ainara Bagatska palīgs. Tāpat viņš bijis Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, 2014. gadā aizvedot komandu līdz Eiropas čempionāta sudraba medaļām.

"Izvērtējot pretendentus, valdi visvairāk pārliecināja Artūra Štālberga līdzšinējā trenera un administratīvā darba pieredze. Jauno valstsvienības ģenerālmenedžerim priekšā atbildīgi uzdevumi, kas būs jārisina ļoti sasprindzinātā finansiālā situācijā un sarežģītos sportiskos apstākļos. Iepriekšējos darbos Artūrs pierādījis, ka nevairās no izaicinājumiem un spēj sasniegt izvirzītos mērķus," LBS citē organizācijas prezidenta Valda Voina teikto.

Uz izlases ģenerālmenedžera amatu pretendēja arī Krišjānis Kļaviņš, kurš vairākas reizes cīnījies par Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta krēslu, nu jau bijušais basketbolists Kristaps Janičenoks, Jūrmala/Betsafe ģenerālmenedžeris un valdes loceklis Jānis Voins, kā arī Krišjānis Valters.

Jau ziņots, ka aprīlī par Latvijas sieviešu basketbola izlases ģenerālmenedžeri kļuva ilggadējā valstsvienības spēlētāja Gunta Baško.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi