Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas basketbolistes pārbaudes mačā sagrauj Grieķijas izlasi

Latvijas dāmu basketbola izlase sestdien, aizvadot pēdējo pārbaudes spēli savās mājās pirms došanās uz Pasaules kausa izcīņu, ar 94:57 (29:14, 23:16, 21:19, 21:8) pārliecinoši apspēlēja Grieķiju. Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlases sastāvā ar 16 punktiem bija Kitija Laksa, bet katra pa 15 punktiem pievienoja Gunta Baško un Anete Šteinberga, kurai arī 11 atlēkušās bumbas. Vēl 14 punktus guva Kristīne Vītola un Elīna Dikeulaka.

Jau pirmajā ceturtdaļā Latvija spēlēja rezultatīvi, gūstot 29 punktus. Arī turpmāk katrā no ceturtdaļām latvietes guva vismaz 20 punktus, rādot pārliecinošu sniegumu un neatstājot izredzes savām pretiniecēm.

Abas komandas savā starpā tikās jau piektdien, aizvadot treniņspēli, kurā ar 84:50 uzvarēja Mārtiņa Zībarta trenētās Latvijas basketbolistes.

Latvijas un Grieķijas dāmu izlases savā starpā spēlējušas 16 reizes, latvietēm uzvarot desmit mačos. Iepriekšējā tikšanās bija 2015. gada maijā, kad Latvija viesos pārbaudes spēlē piekāpās ar rezultātu 65:78.

Grieķijas izlasei Rīga noteikti palikusi atmiņā ar 2009. gada Eiropas čempionātu, kurā grieķietes cīņā par piekto vietu pārspēja Itāliju un pirmo reizi kvalificējās Pasaules kausam. Toreiz grieķietes uzvaru atzīmēja ar sirtaki deju uz Arēna Rīga laukuma. Tikmēr šī gada izlases sastāvā ir arī pieredzējusī Evantija Malci, kura 2009. gadā Latvijā notikušajās meistarsacīkstēs tika atzīta par Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt divas dienas pirms Pasaules kausa izcīņas turnīra Tenerifē, kas sāksies 22. septembrī, Latvijas komanda tiksies ar FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi