Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas basketbolistes pārbaudes mačā salauž Ķīnas pretestību

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien savā pirmspēdējā pārbaudes spēlē pirms gaidāmā Eiropas čempionāta Rīgā ar rezultātu 74:56 (17:12, 13:17, 18:13, 26:14) pieveica Ķīnu.

Tādējādi Latvijas basketbolistes pārbaudes mačos guvušas jau četras uzvaras pēc kārtas.

Latvijas izlases sastāvā 15 punktus iemeta Kristīne Vītola, kurai arī 11 atlēkušās bumbas, bet pa astoņiem punktiem pievienoja Digna Strautmane un Ilze Jākobsone.

Maču labāk iesāka Ķīna, kas ieguva 5:0 pārsvaru un turpmākajās minūtēs kontrolēja notikumus laukumā, tomēr pirmās ceturtdaļas otrajā pusē iniciatīva jau pārgāja Latvijas spēlētāju pusē, pirmo ceturksni noslēdzot ar 17:12. Pēdējo četrarpus minūšu laikā ķīnietes palika uz nulles, kamēr mājinieces iemeta 11 punktus pēc kārtas. Lai arī otro ceturtdaļu ar precīzu divpunktnieku atklāja Vītola, pretinieces pēc tam veica atspēlēšanos, veicot 9:0 izrāvienu.

Līdz pirmā puslaika beigām turpinājās sīva cīņa, bet lielajā atpūtā ar viena punkta pārsvaru devās Latvija - 30:29. Otrajā puslaikā spēles ritējums pamatīgi mainījās, jo mājiniecēm izdevās iegūt dažu punktu pārsvaru, tam pēc trešā ceturkšņa priekšpēdējā minūtē pēc Elīnas Dikeulakas divpunktnieka sasniedzot jau deviņus punktus (48:39).

Pilnībā Ķīnas basketbolistes tika salauztas ceturtajā ceturtdaļā, jo nepilnu sešu minūšu laikā viešņas Latvijas lieliskās aizsardzības dēļ guva tikai divus punktus, kamēr mājinieces pa to laiku bija izvirzījušās vadībā ar 67:44. Beigās Latvijas basketbolistes tika pie gana pārliecinošas uzvaras pār spēcīgu pretinieci.

Abas izlases savā starpā pēdējo piecu gadu laikā bija tikušās sešas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pēdējā savstarpējā spēle notika pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas pirmajā grupu turnīra spēlē, kad latvietes piedzīvoja zaudējumu 61:64.

Pēdējo pārbaudes maču pirms kontinenta meistarsacīkstēm Latvijas izlase aizvadīs sestdien Arēnā Rīga ar Slovēnijas valstsvienību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latvietes aizvadītajā nedēļā Čehijā notikušo turnīru noslēdza ar perfektu bilanci, trijās spēlēs izcīnot tikpat uzvaras - 69:63 pret Čehiju, 85:62 pret Bosniju un Hercegovinu, kā arī 69:63 pret Ungāriju.

Savainojuma dēļ turnīru Prāgā nepabeidza viena no izlases vadošajām spēlētājām Aija Putniņa. Ņemot vērā neskaidrību ap basketbolistes veselības stāvokli, Latvijas izlases treniņiem pievienojusies TTT Rīga spēlētāja Karlīne Pīlābere.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt jūnija sākumā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija mājās ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Pirms Pīlāberes pievienošanās Latvijas izlases kandidāšu sarakstā bija tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem nu jāatrod divas liekās, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Pēc pilsonības nepiešķiršanas no pretendentēm spēlēšanai valstsvienībā tika atskaitīta amerikāniete Šeja Pedija.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs vienā grupā ar Lielbritānijas, Ukrainas un Spānijas valstsvienībām. Pirmā spēle ir paredzēta pret Lielbritāniju 27.jūnijā plkst.18.30, turnīrā turpinājumā 28.jūnijā latvietes plkst.18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs 30.jūnijā plkst.18.30 pret Eiropas čempioni Spāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi