Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas basketbolistes pārbaudes spēlē piekāpjas Francijai

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Pasaules kausa izcīņai, piektdien Parīzē trīs komandu pārbaudes turnīra mačā piedzīvoja zaudējumu.

Galvenā trenera Mārtiņa Zībarta vadītā Latvijas izlase ar 64:74 (14:22, 23:21, 11:12, 16:19) piekāpās Francijas valstsvienībai.

Latvijas valstsvienības rindās rezultatīvākā spēlētāja ar 16 punktiem bija Elīna Dikeulaka, kamēr desmit punktus pievienoja Kitija Laksa, bet pa deviņiem punktiem guva Kristīne Vītola un Aija Putniņa.

Latvietes pirmajā puslaikā no mīnus desmit punktiem atspēlējās un ieguva četru punktu pārsvaru. Puslaika beigās gan atkal pārākas bija pretinieces, latvietēm pārtraukumā dodoties ar sešu punktu deficītu.

Tikmēr otrajā puslaikā Latvijai neizdevās salauzt spēles gaitu un noķert savas pretinieces, kas neļāva svinēt uzvaru mačā. Pēc 40 minūtēm ar 74:64 pārākas bija francūzietes.

Turnīrā piedalās arī iepriekšējās Pasaules kausa izcīņas bronzas medaļniece Austrālija, ar kuru Latvijas izlase mērosies spēkiem svētdien.

Uz Parīzi Latvijas izlase devās 13 spēlētāju sastāvā, mājās paliekot Zentai Meļņikai, kurai ir neliels savainojums, kas neļauj trenēties un spēlēt ar pilnu jaudu. Līdz ar to komanda nolēma lieki neriskēt un atstāt centra spēlētāju mājās.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolistes iepriekšējās nedēļas nogalē Valensijā aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās ar rezultātu 66:82 piekāpās Francijai un ar 53:61 atzina Beļģijas pārākumu.

Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pirms turnīra Francijā norādīja, ka komanda gaidāmajām spēlēm ar Franciju un Austrāliju gatavosies kā oficiālajos turnīros. Treneris norādīja, ka spēles ar pasaules līmeņa komandām palīdzēs saprast, kā līdzvērtīgi cīnīties ar šādām izlasēm.

Pēc atgriešanās no Parīzes turpināsies komandas treniņi Rīgā.

Nākamajā nedēļas nogalē Latvija Rīgā spēlēs ar 2017.gada Eiropas čempionāta ceturto labāko komandu - Grieķijas izlasi. Savukārt divas dienas pirms Pasaules kausa izcīņas turnīra Tenerifē Latvijas komanda tiksies ar FIBA Amerikas zonas čempioni Kanādas izlasi.

Kā vēstīts, augusta vidū pārbaudes turnīrā Rīgā latvietes ar 67:62 uzvarēja Zviedrijas izlasi, ar 66:71 zaudēja Krievijai un ar 80:59 sagrāva Ukrainu. Savukārt jūnijā, aizvadot tradicionālo rozā lentītes spēli, ar rezultātu 96:46 tika sagrauta Somijas valstsvienība.

Pasaules kausa apakšgrupā Latvijas basketbolistes spēkosies ar Ķīnu, Senegālu un planētas titulētāko izlasi ASV.

Pasaules kausa izcīņā no 22. līdz 30.septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Tajā piedalīsies planētas 16 spēcīgākās izlases, kas būs sadalītas četrās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Latvijas dāmu izlase ceļazīmei uz Pasaules kausu tuvu bija vēl divas reizes, taču tad pie kārotās iespējas netika.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes Pasaules kausa izcīņai:

Elīna Dikeulaka (bez kluba), Ieva Pulvere, Baiba Eglīte, Kate Krēsliņa, Gunta Baško, Dita Rozenberga, Aija Brumermane, Kristīne Vītola (visas - TTT Rīga), Kitija Laksa (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Digna Strautmane (Sirakjūsas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinnipakas Universitāte, NCAA), Aija Putniņa (Salamankas Perfumerias Avenida, Spānija), Anete Šteinberga (Venēcijas Umana Reyer, Itālija), Zenta Meļņika (San Martino di Lupari Lupe Basket, Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi