Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Latvijas basketbolisti ar zaudējumu Krievijai sāk dalību Eiropas čempionātā

Latvijas basketbola valstsvienība ar zaudējumu 68:81 (36:39) spēlē pret Krievijas izlasi pirmdien sākusi dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kaspars Kambala Latvijas komandas labā guva 22 punktus.Otrdien Latvijas basketbolisti plkst.20.15 aizvadīs spēli ar papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem Francijas izlasi, bet trešdien tiksies ar Vācijas valstsvienību. Abi nākamie latviešu pretinieki pirmdien vakarā aizvada savstarpējo cīņu.Kā zināms, cīņu par medaļām otrajā posmā turpinās trīs no četrām komandām.

Latvijas komandas pamatsastāvā laukumā devās K.Valters, Šķēle, Janičenoks, Štālbergs un Biedriņš. Pirmo uzbrukumu pabeidza pretinieki, taču jau brīdi vēlāk pēc Šķēles piespēles ar efektīgu slam dunk pirmos punktus čempionātā Latvijas valstsvienībai nopelnīja Biedriņš.

Vairākas latviešu paviršības uzbrukumā ļāva Krievijas basketbolistiem pirmo reizi panākt četru punktu pārsvaru (6:10, pēc tam bija arī 6:12), un Ķēstutim Kemzūram nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Apspriede un Kambalas iesaistīšanās laukumā uz brīdi palīdzēja aktivizēties uzbrukumā, taču aizsardzībā nekādi neizdevās apturēt snaiperi Bikovu (trīs precīzi tālmetieni septiņās minūtēs) – 13:23. Pirmā ceturtdaļa beidzās ar Blūma precīzu trejaci – 21:28.

Otrajā ceturtdaļā līdz tam nevainojamā Krievijas basketbolistu precizitāte mazinājās, taču pārāk bieži sāncenši tika pie atkārtotiem metieniem, kas starpību būtiski samazināt neļāva. Pēc Janičenoka trīspunktnieka Krievijas izlases pārsvars gan saruka līdz trim punktiem (27:30), taču tūdaļ pat ar trejaci atbildēja Makartijs.

Līdz lielajam pārtraukumam aina nemainījās – komandas apmainījās veiksmīgām epizodēm (Latvijas komandas rindās izcēlās Janičenoks un Kambala), un atpūtā Latvijas basketbolisti devās ar triju punktu punktu deficītu.

Spēles statistika liecināja, ka nelielo pārsvaru krievi bija ieguvuši uz mazliet labākas precizitātes un aktīvākas cīņas par atlēkušajām bumbām rēķina.

Trešajā ceturtdaļā spēle Latvijas valstsvienībai sākās ļoti neveiksmīgi – trīs minūtes viņi neguva ne punkta, pieļāva vairākas rupjas kļūdas, un Krievijas basketbolisti pārsvaru palielināja līdz 45:36. Minūtes pārtraukums, Kambalas agresivitāte un K.Valtera trīspunktnieks stagnāciju pārtrauca (41:45), taču tikai uz īsu brīdi – dažas minūtes vēlāk jau atkal 44:54.

Šāda “viļņošanās” turpinājās līdz pat ceturtdaļas beigām. Latvijas basketbolistiem periodiski izdevās starpību samazināt līdz 3 – 4 punktiem, taču tūdaļ pat sekoja pāris neveiksmīgas epizodes, kas noķert sāncenšus neļāva.

Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Latvijas basketbolisti no 52:63 spēja starpību samazināt līdz 63:65, turklāt krievu centra spēlētāji bija nonākuši pamatīgās problēmās ar personiskajām piezīmēm, ko viņiem bija “izgādājis” Kambala.

Taču paisumam kārtējo reizi sekoja bēgums. Dažas paviršības aizsardzībā maksāja zaudētus punktus, apstājās Latvijas valstsvienības uzbrukums, un pusotru minūti līdz beigām cerības uz uzvaru bija zudušas (64:73).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eiropas čempionāts basketbolā

B grupa, 1.kārta

Krievija – Latvija 81:68 (28:21, 39:36, 58:52)

Krievija:
Makartijs 24 (9 atl.), Bikovs 22, Mozgovs 10, Fridzons 7, Sokolovs 6, Pankrašovs 4, Voroncevičs 3, Moņa 3, Zozuļins 2, Dmitrijevs, Vjaļcevs

Latvija:
Kambala 22, Janičenoks 14, Šķēle 8, Blūms 8, Valters 7, Biedriņš 6, Helmanis 2, Štālbergs 1, Vītols

pilns spēles protokols



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi