Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas basketbolisti Šauļos piedzīvo sagrāvi pret Lietuvu

Gatavojoties 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Šauļos piedzīvoja graujošu neveiksmi.

Latvija izbraukumā ar rezultātu 62:98 (15:23,  22:28, 16:16, 9:31) piekāpās Lietuvai.

Pirmos punktus guva Dāvis Bertāns, kurš bija precīzs no trīs punktu līnijas. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā Latvijas basketbolisti nonāca iedzinējos, jo lietuviešiem izdevās izcīnīt vairākas atlēkušās bumbas uzbrukumā, kas ļāva tikt pie otrās iespējas punktiem.

Otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki turpināja palielināt savu pārsvaru, kas ceturtdaļas izskaņā sasniedza pat 16 punktus.

Pēc puslaika pārtraukuma trešās ceturtdaļas pirmajās trīs minūtēs Latvijas basketbolistiem izdevās samazināt deficītu līdz desmit punktiem, kā arī ātri izprovocēt četras personīgās piezīmes pretiniekiem. Tomēr laukuma saimnieki ātri veica septiņu punktu izrāvienu un atjaunoja pārsvaru (59:41), ko latviešiem izdevās pirms izšķirošās ceturtdaļas izdevās samazināt tikai par četriem punktiem.

Pēdējā ceturtdaļā Lietuvas valstsvienība atkal palielināja savu pārsvaru, kas jau ceturkšņa ievadā sasniedza 20 punktus, neatstājot Latvijas basketbolistiem cerības uz panākumu.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem un astoņām izprovocētām piezīmēm bija Rihards Lomažs, kamēr vēl desmit punktus, realizējot abus vienīgos valstsvienības tālmetienus šajā mačā, pievienoja Dāvis Bertāns.

Ārpus pieteikuma šajā mačā palika Anrijs Miška un Artūrs Strautiņš, kurš izlasei, iespējams, nevarēs arī palīdzēt Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Serbiju.

Pirmajā abu komandu cīņā 22.jūnijā ar 70:52 uzvaru Rīgā svinēja mājinieki.

Jau ziņots, ka 24.jūnijā komandai plānoja pievienoties Spānijas vicečempions "Barcelona" sastāvā Rolands Šmits.

Latvijas izlases treniņi "Arēnā Rīga" notiek kopš 16.jūnija.

Kopā ar oficiālajā kandidātu sarakstā iekļautajiem basketbolistiem trenējas arī pērn valstsvienībā debitējušie Verners Kohs un Anrijs Miška, kā arī Roberts Stumbris.

Lietuvas izlases kandidātu sastāvā iekļauti 15 basketbolisti no Itālijas, Spānijas, Turcijas, Francijas un Lietuvas klubiem, kā arī spēlētāji ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pierakstu - spēka uzbrucējs Arnolds Kulboka, kurš šosezon divas spēles aizvadījis Šarlotes "Hornets" sastāvā, un NBA G-līgā spēlējošais vieglais uzbrucējs Ignass Brazdeiķis.

Gan Latvijas, gan Lietuvas valstsvienība jau nodrošinājusi tiesības spēlēt 2023.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrajā posmā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā 30.jūnijā "Arēnā Rīga" uzņems Serbiju un 3.jūlijā Levicē viesosies pie Slovākijas, bet Lietuva 1.jūlijā viesos tiksies ar Bulgāriju un trīs dienas vēlāk savā laukumā uzņems Čehiju.

Latvijas valstsvienība 2023.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajās četrās spēlēs ir izcīnījusi trīs uzvaras (82:74 pret Slovākiju un 66:65 un 68:63 pret Beļģiju), kā arī piedzīvojusi zaudējumu viesos pret Serbiju (100:101).

30.jūnija spēlē, kurā Latvija uzņems Serbiju, izšķirsies, kura komanda grupā ieņems pirmo vietu.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023.gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

Lietuva ar četrām uzvarām tikpat spēlēs ir F grupas līdere.

Katras grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, kurā aizvadīs vēl sešas spēles. Bez A un B grupām savā starpā sacentīsies arī C un D, E un F, kā arī G un H grupu komandas.

12 labākās Eiropas komandas (pa trim no katras otrā posma grupas) iegūs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās. Komandas, kas pirmajā posmā grupās paliks ceturtajās vietās, piedalīsies 2025.gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

Kristers Zoriks, Artis Ate (abi - "VEF Rīga"), Toms Leimanis (Klaipēdas "Neptūnas", Lietuva), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Rihards Lomažs (Denizli "Yukatel Merkezefend", Turcija), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Artūrs Strautiņš (Redžo Emīlijas "UnaHotels", Itālija), Dāvis Bertāns (Dalasas "Mavericks"), Rolands Šmits ("Barcelona", Spānija), Andrejs Gražulis (Triestes "Allianz", Itālija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Klāvs Čavars (Bidgoščas "Astoria", Polija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi