Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas centrs Meiers: Erdens būs vēl viens gaļas klucis manā ceļā

Latvijas vīriešu basketbola izlasi pilnā arēna Eiropas čempionāta mačā pret mājinieci Turciju emocionāli uzlādēs, uzskata komandas centrs Mārtiņš Meiers.

Abas vienības šodien Stambulā sacentīsies plkst.20.45, dueli tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV3. Uzvaras gadījumā Latvijas izlase, visticamāk, iegūs otro vietu D apakšgrupā un astotdaļfinālā spēkosies pret Melnkalni.

"Ar veselību viss kārtībā, šodien jutos jau ļoti labi. Tā kā domāju, ka līdz mačam ar Turciju viss jau būs perfekti," pēc trešdienas vakara treniņa norādīja Meiers, kuru iepriekš bija piemeklējis vīruss, kas spēlētājam sagādāja paaugstinātu temperatūru. "Puiši jūtas labi. Būsim gatavi mačam. Vēl no rīta paskatīsimies video, lai gan pretinieki jau tāpat zināmi. Nopētīsim viņus vēl detalizētāk."

Sagaidāms, ka spēlē pret Turcijas izlasi Meieram pretī zem groza stāsies viens no šīs komandas līderiem Semi Erdens.

"Erdens būs vēl viens "gaļas klucis" manā ceļā. Viņš ļoti agresīvi spēlē zem groza un veic labas māņkustības. Izmanto spēku, bet tajā pašā laikā viņš ir ļoti lēns. Man ir jāizmanto savs ātrums. Domāju, varēšu viņu noskriet, to pašu varēs izdarīt arī Porziņģis. Savukārt Turcijas mazie spēlētāji ļoti daudz met trīspunktniekus un daudz punktu gūst pēc sāncenšu kļūdām. No tā mums ir jāuzmanās, un rezultātam vajadzētu būt labam," uzskata Meiers.

Lai arī tribīnes ne vienmēr bijušas pilnas, Turcijas valstsvienībai no vietējo līdzjutēju puses šajā turnīrā ir kaislīgs atbalsts, kas noteikti būs arī šī vakara cīņā.

"Līdzjutēju atbalsta ziņā šī būs pavisam citādāka spēle nekā iepriekšējās. Domāju, mūsu fani arī nekur nepazudīs. Tas, ka būs pilna zāle, mums ir jāuztver tikai pozitīvi. Tas uzlādēs emocijas. Liels skatītāju atbalsts man sniedz papildus motivāciju. Vienmēr izbaudu spēli pilnā arēnā. Gatavojos emocionāli "uzvilkt" turkus," kaujiniecisks bija Meiers.

"Pagaidām par potenciālo astotdaļfināla pretinieci īpaši nedomājam. Iepriekšējā spēlē pret Krieviju pietrūka divu punktu, lai mēs varētu grupā būt arī pirmie," norādīja latvietis. "Nedaudz nepaveicās. Likās, ka bija tik forša situācija, bet žēl, ka netika nosvilpts "sodiņš". Bet nu nekas - ja nebūtu bijis sods pret mani, es būtu iemetis, jo bumba ļoti forši iekrita rokās."

Meiers norādīja, ka Daira Bertāna un Ainara Bagatska pagājušās sezonas pieredze Stambulas klubā Dariššafaka Doguš noteikti Latvijas izlasei būs kā priekšrocība gaidāmajā mačā. "Viņi zina spēlētāju mentalitāti un dos mājienus, kad kādu pretinieku pastumt vairāk vai viņam ko pateikt."

Pirms pēdējās spēļu kārtas D apakšgrupā Serbijai, Latvijai un Krievijai ir trīs uzvaras un viens zaudējums, Turcijai divas uzvaras un divi zaudējumi, Beļģijai viena uzvara un trīs zaudējumi, savukārt Lielbritānija tikai zaudējusi.

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Visi kaa VIENS!!! Kaa MUURIS!!! Kaa toreiz Irbe!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi