Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas grandu duelī VEF Rīga pieveic Ventspils basketbolistus

VEF Rīga basketbolisti sestdien Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā savā laukumā apspēlēja Ventspili, bet otrā mačā savā laukumā zaudējumu piedzīvoja Jūrmala/Betsafe.

VEF Rīga apspēlēja Ventspili ar 98:80 (35:25, 20:27, 25:16, 18:12).

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija komandas kapteinis Jānis Blūms, kurš realizēja septiņus no desmit trīspunktu metieniem. 16 punkti Artūram Kurucam, 15 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Havjēram Temsam, 14 punkti un deviņas zem groziem izcīnītas bumbas Arnoldam Helmanim, bet pa desmit punktiem sakrāja Roberts Stumbris un Lesters Medfords, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas.

Viesiem 25 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes Mārim Gulbim, kurš sakrāja mača lielāko lietderības koeficientu 36. 18 punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un astoņas izprovocētas piezīmes Timotijam Neokartesam Šortsam, bet 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas Ronaldam Zaķim.

VEF Rīga ar 21 uzvaru 23 spēlēs ieņem otro vietu, kamēr Ventspils ar 18 panākumiem 24 dueļos ir ceturtā.

Pērn Latvijas-Igaunijas līgas finālmačā ventspilnieki uzvarēja ar 102:80, bet LBL finālsērijā VEF Rīga revanšējās un guva panākumu ar 4-1.

Pirmajā spēlē rīdzinieki Kurzemē uzvarēja ar 79:72.

Tikmēr Jūrmala/Betsafe Jūrmalas valsts ģimnāzijas sporta zālē ar 87:88 (18:17, 22:24, 17:18, 19:17, 11:12) zaudēja Tartu Universitātei, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Mājiniekiem Deniss Krestiņins guva 18 punktus, sakrāja piecas atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes. 14 punkti Edgaram Jeromanovam, 13 - Uģim Pinetem, 11 - Džordanam Grāntam un desmit punkti, kā arī septiņas atlēkušās bumbas - Ervīnam Jonātam.

Viesiem izcils bija Roberts Valge, kurš guva 30 punktus un sakrāja sešas bumbas zem groziem, taču arī sešreiz kļūdījās.

Spēle noritēja kā pa amerikāņu kalniņiem. Ceturtās ceturtdaļas beigās Kents-Kārels Vene ar trīspunktu gājienu panāca neizšķirtu 76:76, bet pagarinājumā mājinieki pēc nokļūšanas iedzinējos ar 81:88 pusotru minūti līdz mača beigām iemeta sešus soda metienus no astoņiem. Piecas sekundes pirms spēles beigām otrajā soda metienā kļūdījās Krestiņins, pēc tam divus soda metienus garām grozam raidīja viesu spēlētājs Heivo Parols, bet sekundi līdz mača beigām mērķi nesasniedza Pinetes divpunktu metiens.

Jūrmalas komanda ar 11 uzvarām 22 mačos ir septītā, bet Tartu vienība ar deviņiem panākumiem tikpat dueļos ir uzreiz aiz pirmā astotnieka.

Pirmajā spēlē izbraukumā jūrmalnieki uzvarēja ar 80:77.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - Ventspils, VEF Rīga, Ogre, Jūrmala/Betsafe, Latvijas Universitāte, Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola un Liepāja, kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas Kalev/Cramo, Tartu Universitāte, Raplas Avis Utilitas, Tallinas Taltech, Pērnavas Sadam, Valga-Valka/Maks&Moorits, Tallinas Kalev/TLU un Rakveres Tarvas.

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros Final 4 turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan Final 4 uzvarēja Ventspils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi