Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas - Igaunijas basketbola līgā VEF Rīga pārliecinoši uzvar Liepāju

Latvijas - Igaunijas basketbola līgā (LIBL) sestdien pārliecinošu uzvaru svinēja VEF Rīga, kas Rimi olimpiskajā centrā ar 102:71 (24:16, 22:16, 35:23, 21:16) uzvarēja Liepāju.

Rīdzinieku aizsargs Džeilens Railijs realizēja 11 tālmetienus, gūstot 41 punktu un sasniedzot līgas rekordu.

Uzvarētāju rindās 17 punktus guva Rons Karijs, bet liepājnieku sastāvā ar 26 punktiem izcēlās Kārlis Siliņš.

Citās sestdienas LIBL spēlēs "Ventspils" ar 68:59 (20:8, 21:21, 12:12, 15:18)  pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU), bet "Ogre" izbraukumā ar 74:67 (22:19, 12:17, 26:18, 14:13) pieveica Hābnēmes "Viimsi". 

Ventspilnieku rindās pa 12 punktiem guva Guntis Sīpoliņš un Deniss Krestiņins, bet LU sastāvā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Ričards Vitoļskis.

Savukārt "Ogrei" uzvaru kaldināt ar 14 punktiem palīdzēja Uģis Pinete, bet "Viimsi" rindās rezultatīvākais spēlētājs bija Rains Veidemans, kura kontā 19 punkti.

"VEF Rīga" ar 17 uzvarām 18 aizvadītās spēlēs atrodas turnīra tabulas līderpozīcijās, bet "Ventspils" ar 12 uzvarām 13 mačos ir otrie. "Ogre" ar astoņām uzvarām 16 spēlēs ieņem astoto vietu, LU ar piecām uzvarām 145 spēlēs ir devītā, bet "Liepāja" ar četriem panākumiem un 13 zaudējumiem ierindojas 12.vietā 14 komandu konkurencē. Vienu pozīciju augstāk par "Liepāju" ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kuru kontā četras uzvaras 16 mačos.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi