Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas-Igaunijas līgā spēlējošie pašmāju klubi sezonu turpinās virtuālajā vidē

Latvijas basketbola komandas, kuras ierasti spēlē Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempionātā, atlikušo sezonas daļu plāno aizvadīt virtuālajā vidē ar videospēles NBA 2K20 palīdzību, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Dalību e-basketbola sezonā apstiprinājušas Latvijas vienības - "Latvijas Universitāte", "Ogre", "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja" un "Valmiera Glass/"Vidzemes Augstskola".

"E-sporta popularitāte pēdējos gados ir augusi tiktāl, ka par to tiek runāts kā potenciālu olimpisko spēļu disciplīnu. Tāpēc kopā ar "Pafbet" Latvijas klubiem centīsimies izmantot plašo iespēju klāstu, ko sniedz virtuālā pasaule un "NBA 2K20"," teica Latvijas Basketbola līgu (LBL) direktors Edgars Bērziņš. 

Otrdien sāksies dalībnieku reģistrācija (informācija basket.lv un sociālajās vietnēs), kas ilgs līdz 17.aprīlim. Katras komandas sastāvā var iekļūt gan klubu pārstāvji, gan e-basketbola spēlētāji. Klubiem būs iespēja ne tikai komplektēt savas virtuālās komandas, bet arī veidot sava laukuma dizainu un formastērpus. 

21.aprīlī sāksies "Pafbet" Latvijas e-Basketbola līgas pamatturnīrs, pēc kura četras labākās komandas kvalificēsies "Final 4" turnīram. Pirmās sezonas čempionus plānots noskaidrot izslēgšanas spēlēs 23.maijā.

"Pafbet" Latvijas e-Basketbola līgas spēles tiešraidēs translēs "Best4sport TV". Skatītāji cīņām varēs sekot arī "YouTube".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi