Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas izlase bez Porziņģa un Strēlnieka sakauj Rumāniju

Latvijas vīriešu basketbola izlase, spēlējot bez saviem atslēgas spēlētājiem Kristapa Porziņģa un Jāņa Strēlnieka, svētdien Arēnā Rīga pārbaudes mačā ar 98:68 (26:12, 30:19, 21:17, 21:20) pārliecinoši pieveica Rumānijas valstsvienību.

Latvijas izlases rindās pa 14 punktiem iemeta Dāvis Bertāns un Jānis Timma, kamēr 13 punktus pievienoja Mārtiņš Meiers, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 12 punkti Dairim Bertānam un Andrejam Gražulim.

Latvijas izlase šo maču sāka ļoti pārliecinoši, veicot 9:0 izrāvienu un jau nepilnu četru minūšu laikā iekrājot desmit punktu pārsvaru, bet pirmo ceturtdaļu izdevās noslēgt jau ar 26:12. Arī pirmā puslaika turpinājumā spēles gaita būtiski nemainījās, Rumānijas komandai vien retu reizi izrādot cienījamu pretestību. Lielajā pārtraukumā mājinieki devās ar 25 punktu vadību (56:31).

Otrajā puslaikā abu komandu cīņa bija nedaudz līdzvērtīgāka, tāpēc Latvijai ievērojami savu pārsvaru neizdevās palielināt, lai gan tas tāpat bija 30 punktu robežās. Noslēgumā, pateicoties Kristapa Janičenoka pēdējo sekunžu metienam no centra, Latvijas izlase uzvarēja ar 30 punktu pārsvaru - 98:68.

Latvijas izlases rindās šajā mačā mikrotraumu dēļ nebija Porziņģa un Strēlnieka, tāpat vēl joprojām nespēlēja Ojārs Siliņš, kuram arī ir veselības likstas. Savukārt laukumā devās pret Lietuvu nespēlējušie Janičenoks, Artūrs Ausējs un Iļja Gromovs.

Līdz ar to Latvijas izlasei šajā sagatavošanās ciklā atlicis vairs tikai viens pārbaudes mačs - 24.augustā Arēnā Rīga pret Čehiju. Čehi tomēr atteicās dienu vēlāk aizvadīt arī spēli aiz slēgtām durvīm, bet steidzamības kārtā uz otrdienu bija ieplānota cīņa izbraukumā pret Ukrainu. Organizatorisku problēmu dēļ gan tika nolemts šo maču neaizvadīt.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas izlase sestdien pārpildītā Arēnā Rīga vasaras gaidītākajā pārbaudes mačā ar rezultātu 87:77 pārspēja principiālo pretinieci Lietuvas valstsvienību. Dienu iepriekš ar lietuviešiem tikās arī rumāņi, kuri cieta zaudējumu ar 64:97.

Latvijas izlasē Eiropas čempionātam ar pilnu jaudu pirms šī pārbaudes turnīra gatavojās 13 spēlētāji, bet vēl divus pagaidām ierobežo veselības stāvoklis, kamēr ceturtdien tika paziņots, ka aizsargs Dāvis Lejasmeiers muguras savainojuma dēļ uz vietu izlasē vairs nepretendē.

Ceturtdien atvieglotā režīmā - bez fiziskajiem kontaktiem - treniņā darbojās Siliņš, kuram pirmdien būs atkārtota medicīniskā pārbaude, bet sapūstais kakls neilgu brīdi neļāva trenēties Mārtiņam Meieram.

Latvijas un Rumānijas izlases savā starpā spēkojušās četras reizes, visos gadījumos uzvaras gūstot Latvijai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi