Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas izlases basketbolists Šmits varētu pārcelties uz Kauņas Žalgiris

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits varētu pārcelties uz Lietuvas grandu Kauņas Žalgiris, kas meklē aizvietotāju uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) aizgājušajam amerikānim Roisam O’Nīlam, vēsta Spānijas medijs Gigantes del Basket.

Šmits jau kopš 16 gadu vecuma spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) komandas Fuenlabradas Montakit sistēmā un pagājušajā sezonā tika atzīts par ULEB Eiropas kausa uzlecošo zvaigzni.

Aizvadītajā sezonā Eiropas kausā Šmits vidēji spēlē guva 9,4 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 0,9 rezultatīvas piespēles ar divpunktu metienu precizitāti 60,4% un trīspunktu - 48,8%. Savukārt Spānijas ACB līgā latvietis vidēji spēlē guva 7,5 punktus un savāca 3,9 atlēkušās bumbas.

Titulētais Kauņas klubs vēlas atrast jaunu uzbrucēju, jo amerikānis O’Nīls, kurš jau bija noslēdzis līgumu ar Žalgiris, karjeru tomēr turpinās NBA komandā Jūtas Jazz. Tiek ziņots, ka pretendents uz šo vietu bijis arī talantīgais polis Mateušs Poņitka, kurš tomēr pievienojies ACB vienībai Tenerifes Iberostar.

Ja Šmits pievienosies Žalgiris komandai, viņš kļūs par piekto Latvijas basketbolistu nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā - starpsezonā Vitorijas Baskonia pievienojās Jānis Timma, Pireju Olympiacos sastāvu papildināja Jānis Strēlnieks, bet uz Itālijas komandu Milānas EA7 Emporio Armani pārgājis Dairis Bertāns. Savukārt Barselonas Lassa pirmās komandas rindās nākamo sezonu vajadzētu aizvadīt Rodionam Kurucam, kurš aizvadītajā sezonā debitēja Eirolīgā, nospēlējot dažas minūtes, bet viņa jaunākais brālis Artūrs bija Baskonia pieteikumā.

Kā zināms, ULEB Eirolīgā spēlējošie basketbolisti nevarēs palīdzēt nacionālajām izlasēm sezonas laikā gaidāmajās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs.

Šmits Latvijas jaunatnes izlases pārstāvēja piecas vasaras pēc kārtas, turklāt četros gados komandas spēja sasniegt Eiropas čempionātu ceturtdaļfinālus. 2013.gadā viņš kopā ar Anžeju Pasečņiku un Kristapu Porziņģi bija U-18 izlasē Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā, kurā tika sasniegts pusfināls.

Latvijas pieaugušo izlasē Šmits debitēja 2014.gadā, kad palīdzēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. 2015.gadā viņš kļuva par vienu no rezultatīvākajiem basketbolistiem Eiropas U-20 čempionātā, tomēr veselības problēmu dēļ atteicās uz kandidēšanu uz vietu pieaugušo izlasē, bet pērn spēlētājs nespēja iekļūt valstsvienības sastāvā pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra.

Šonedēļ viņš sācis treniņus Latvijas izlasē, kas gatavojas startam Eiropas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi