Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas izlases potenciālo pretinieku cīņā Pasaules kausā Vācija pārliecinoši uzvar slovēņus

Vācijas vīriešu basketbola izlase svētdien Okinavā Pasaules kausa finālturnīrā izcīnīja pirmo vietu K grupā, bet Austrālija ar uzvaru pār Gruziju beidza dalību sacensībās.

Cīņā par uzvaru grupā Vācija ar 100:71 (11:25, 27:9, 30:18, 32:19) apspēlēja Slovēniju.

Slovēņi lielāko pārsvaru pēc Klemena Prepeliča tālmetiena sasniedza pirmās ceturtdaļas beigās, bet vācieši pēc Nīlsa Gifija trīspunktnieka 28.minūtē panāca lielāko pārsvaru savā labā - 66:45.

Slovēņi pēc diviem Prepeliča soda metieniem rezultāta starpību samazināja līdz 56:68, taču tuvāk netika.

Uzvarētājiem ar 24 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Deniss Šrēders, 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Daniels Teiss, Izāks Bonga guva 12 punktus, bet pa desmit punktiem sakrāja Gifijs un Morics Vāgners, kura kontā arī astoņas atlēkušās bumbas.

Slovēņu zvaigzne Luka Dončičs bez 23 gūtiem punktiem sakrāja arī pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, bet bez viņa desmit gūto punktu robežu sasniedza vien Klemens Prepeličs, gūstot 12 punktus.

Austrālija cīņā par trešo vietu K grupā bija pārāka ar 100:84 (23:17, 31:20, 25:30, 21:17).

Uzvarētāju rindās 19 punktus guva Petijs Milss, 18 - Dante Ekzams, 16 - Duops Rets un 15 - Džošs Gidijs.

Gruzīniem ar 20 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Goga Bitadze, 18 punktus un deviņas rezultatīva piespēles sakrāja Tadass Makfedens, 16 punktus guva Giorgi Šermadini, bet pa 12 punktiem sakrāja Aleksanders Mamukelašvili un Rati Andronikašvili, kuru kontā arī attiecīgi astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

Visās piecās spēlēs uzvaras šajā grupā izcīnīja Vācija, četrreiz uzvarēja Slovēnija, abām iekļūstot ceturtdaļfinālā, Austrālija sakrāja trīs, bet Gruzija - divas uzvaras.

Jau ziņots, ka L grupas mačā pasaules labāko astoņu komandu skaitā iekļuva Latvija, kas ar 104:84 pieveica Brazīliju.

Vēl svētdien Itālija I grupā ar 73:57 pieveica Puertoriko un iekļuva ceturtdaļfinālā, bet cīņā par trešo vietu grupā Melnkalne J grupā apspēlēja Grieķiju ar 73:69.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi