Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas kausa finālā būs Rīgas basketbola klubu derbijs

VEF Rīga sestdien Rīgā iekļuva Užavas Latvijas kausa basketbolā finālā, kur 17. februārī Jelgavā tiksies ar Rīgas Zeļļiem.

"Vefieši" savā laukumā ar  101:80 (29:24, 37:16, 21:14, 14:26) pieveica "Ventspili", divu spēļu summā uzvarot ar 192:177.

Uzvarētāju labā 21 punktu guva Šons Paipss, 20 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Gregorijs Vitingtons, trāpot visus trīs tālmetienus, 15 punktus un 10 atlēkušās bumbas sakrāja Džaizeks Lotijs, 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Arnaldo Toro Barea, bet 13 punktus guva Māris Gulbis.

Ventspilniekiem pa 16 punktiem guva Renārs Birkāns un Frensiss Ošī, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, 15 punktus guva Išmaels El-Amins, bet desmit punktus - Ronalds Zaķis.

Pēc līdzīgas cīņas pirmās ceturtdaļas pirmajā pusē mājinieki guva septiņus punktus pēc kārtas, pēc Māra Gulbja divpunktu metiena panākot 24:19 vadību.

Izšķirošo pārsvaru mājinieki panāca otrajā ceturtdaļā, arvien palielinot pārsvaru un puslaika beigās pēc vēl viena Gulbja divpunktu metiena panākot 66:40.

Mača turpinājumā rezultāta starpība turpināja svārstīties virs 20 punktu robežas, 30 punktu robežu (80:50) 28.minūtē ar divpunktu metienu panākot Džaizekam Lotijam.

35 sekundes pirms trešdaļas beigām Ronalds Zaķis pēc sadursmes ar Pēteri Pinni nopelnīja nesportisko piezīmi, Zaķim uz laiku pametot laukumu, bet Pinnim realizējot divus soda metienus.

Lielāko pārsvaru mājinieki sasniedza 26 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām, Gulbim realizējot tālmetienu - 87:52.

Pēdējā ceturtdaļā ventspilnieki rezultāta starpību samazināja, taču "VEF Rīga" uzvaru un iekļūšanu finālā novērst nespēja.

37 sekundes pirms mača beigām 100 gūto punktu robežu sasniedza "VEF Rīga", divus punktus gūstot Robertam Bērziņam - 101:77.

Pirmajā mačā Ventspilī mājinieki uzvarēja ar rezultātu 97:91.

Ventspilnieki ceturtdaļfinālā ar 198:164 divu maču summā pārspēja "Latvijas Universitāti", bet "VEF Rīga" cīņā par Latvijas kausu iesaistījās tikai no pusfināla.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) rīdzinieki ar 17 uzvarām un piecām neveiksmēm turnīra tabulā atrodas trešajā vietā, bet "Ventspils" ar bilanci 14-6 ierindojas pozīciju zemāk.

Savstarpējā spēlē apvienotajā līgā ar 107:68 pārāki bija "vefieši".

Finālā "VEF Rīga" tiksies ar "Rīgas Zeļļiem", kas divu maču summā ar 180:144 pieveica "Liepāju".

Pusfinālā uzvarētāji tika noskaidroti divu maču summā, bet finālā Latvijas kausa ieguvēji kļūs zināmi vienā spēlē, kas 17.februārī norisināsies Jelgavā.

Pagājušajā sezonā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas uzvarēja Latvijas kausā, finālā ar 87:66 pārspējot "Liepāju".

Latvijas kausa izcīņa vīriešu komandām 2021.gadā atsākās pēc 27 gadu pārtraukuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi