Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas komanda izstājas no pasaules U-18 čempionāta 3x3 basketbolā

Latvijas komanda sestdien no Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā notiekošā pasaules U-18 čempionāta 3x3 basketbolā izstājās jau astotdaļfinālā.

Astotdaļfinālā Latvijas basketbolistiem nebija pa zobam Ķīnas spēlētāji, kuriem nācās piekāpties ar 9:11. Līdz ar to gala ieskaitē tika ieņemta 14.vieta.

Latvieši izcīnīja trešo vietu C apakšgrupā, septiņās spēlēs tiekot pie piecām uzvarām.

Sestdien divās noslēdzošajās apakšgrupu cīņās Latvijas basketbolisti vispirms sīvā cīņā piekāpās C grupas līdervienībai Argentīnai ar 17:18, bet pēc tam neatstāja lielas cerības mājiniecei Indonēzijai, uzvarot to ar 21:9.

Savukārt pirms tam 13:7 tika pieveikti Igaunijas basketbolisti, bet pēc tam ar 10:8 pagarinājumā tika pārspēta arī Jaunzēlande. Savukārt pēc tam sekoja neveiksme pret Franciju - 11:19, un divas uzvaras pār Lietuvu un Kataru ar vienādu rezultātu 15:11.

Latviju šajās sacensībā pārstāvēja valsts čempioni komanda Ķekari - Kristaps Pļavnieks, Jānis Engers, Edgars Lasenbergs un Armands Ginters.

Indonēzijā startē 32 valstu komandas, kas pirmajā posmā sadalītas četrās grupās. Lai kvalificētos turnīra astotdaļfinālam, bija jāiekļūst četru labāko komandu pulkā.

Ceļu uz pasaules čempionātu Ķekaru kvartets sāka 4.augustā, kad triumfēja 3x3 Latvijas čempionātā pie Brīvības pieminekļa, finālā pārspējot Dāvja Geka, Ivara Žvīgura un Raiena Šauberga pārstāvēto komandu Ķekari 2. Augusta vidū Latvijas čempioni savu meistarību apliecināja arī Tallinā, kur U-18 grupā tika izcīnīta pirmā vieta Igaunijas atklātajā čempionātā.

Pasaules čempionāts 3x3 basketbolā junioriem risinās trešo reizi. 2011.gadā Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Jelgavas komanda (Rihards Adiņš, Oskars Liepiņš, Česlavs Mateikovičs un Uvis Strogonovs), turnīru noslēdzot devītajā vietā. Pērn ventspilnieki Kārlis Lasmanis, Ģirts Pinete, Elvis Čoders un Artis Blumbergs apakšgrupā ierindojās piektajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi