Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas sieviešu izlasei Pasaules kausa debijā prognozē ceturtdaļfinālu

Nedēļas nogalē, 22. septembrī, Latvijas sieviešu basketbola izlase Spānijā debitēs Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, sacenšoties ar Ķīnas izlasi. Lai arī Latvijas izlase ir ielozēta vienā apakšgrupā ar dominējošo ASV, sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri savās basketbola prognozēs norāda, ka visticamākais rezultāts turnīra noslēgumā ir ceturtdaļfināla sasniegšana.

No 16 finālturnīra dalībniecēm trim izlasēm šī būs Pasaules kausa debija – Beļģijai, Puertoriko un Latvijas izlasei. Vietu finālturnīrā Latvija nodrošināja pagājušā gada Eiropas čempionātā, kurā izcīnīja sesto vietu, un līdzīgi panākumi tiek paredzēti arī Pasaules kausā, kura specifika ir nedaudz cita, jo nāksies sacensties ar vairākām citu kontinentu komandām, kas līdz šim nav pārāk labi iepazītas.

Izlases sadalītas četrās apakšgrupās, katrā pa četrām izlasēm. Latvija spēlēs vienā grupā ar Ķīnu, Senegālu un ASV, un grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Ņemot vērā ASV klātbūtni, citām izlasēm uz pirmo vietu pretendēt būs grūti, taču otrā un trešā vieta piedalīsies astotdaļfinālā, kurā sacentīsies ar kādu no C grupas komandām (Japānu, Puertoriko, Beļģiju vai mājinieci Spāniju).

Iespēju, ka Latvijas izlase netiks ārā no apakšgrupas, Betsafe bukmeikeri vērtē, kā ļoti mazticamu (koeficients 10.00), tāpat Latvijai tiek prognozētas visai labas iespējas pārvarēt arī astotdaļfināla kārtu. Kā visticamākais Mārtiņa Zībarta vadītās izlases rezultāts Pasaules kausā tiek minēta apstāšanās ceturtdaļfinālā - šāda iespēja novērtēta ar  50% iespējamību. Savukārt pusfināla sasniegšana arī netiek vērtēta kā kaut kas nereāls (koeficients 6.00), proti, bukmeikeri to uztver par ticamāku iespēju nekā palikšanu pēdējā vietā grupā.

Latvijas izlasei debijas mačs Pasaules kausā būs pret Ķīnas izlasi, kas piedalās jau desmitajā pasaules čempionātā pēc kārtas. Ķīnas labākais sasniegums ir vicečempiones tituls, bet tas notika pirms veseliem 24 gadiem. Ķīnai gan ir labi panākumi arī nesenākā pagātnē – sestā vieta 2014. gada turnīrā, kā arī pieci Āzijas čempiones tituli 21. gadsimtā.

Latvijas izlase mačā pret Ķīnu tiek uzskatīta par nelielu favorīti, un tās uzvaras iespēja novērtēta ar koeficientu 1.65. Līdzīgi kā Eiropas čempionātā, komandas rezultatīvākās spēlētājas gods tiek paredzēts Anetei Šteinbergai – iespēja, ka viņa gūs vismaz 17 punkti, palīdzot Latvijai uzvarēt Ķīnu, novērtēta ar koeficientu 3.50. Jāatgādina, ka Šteinberga Eiropas čempionāta finālturnīrā vidēji spēlē guva 14.7 punktus.

Turnīra galvenā favorīte nešaubīgi ir ASV izlase, kas triumfējusi sešos no iepriekšējiem astoņiem čempionātiem. ASV turnīru sāks pret Senegālu, un bukmeikeri koeficientu uz ASV uzvaru nemaz nepiedāvā, uzskatot zaudējuma iespēju par teju minimālu, kamēr Senegālas uzvara novērtēta ar koeficientu 19.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi