Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-16 basketbola izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā graujoši zaudē Turcijai

Latvijas U-16 izlases basketbolisti trešdien Serbijā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā ar 63:92 (10:28, 17:19, 15:19, 21:26) graujoši zaudēja Turcijas vienaudžiem.

Līdz ar to Latvijas kadeti Eiropas čempionātā spēkosies par 5.-8.vietu, kamēr turki sasniedza pusfinālu un cīnīsies par medaļām.

Ceturtdaļfināla mačā Latvijas valstsvienības sastāvā pārliecinoši rezultatīvākais ar 21 gūtu punktu bija Toms Skuja, kamēr deviņus punktus iemeta Noa Viljamsons.

Latvijas jaunajiem basketbolistiem šis mačs iesākās ļoti neveiksmīgi, jo pirmajās minūtēs viņi nonāca iedzinējos ar 0:11. Lai arī pēc pieciem Skujas gūtiem punktiem izdevās nedaudz atgūties, iniciatīva tik un tā piederēja turkiem, kuri pakāpeniski pārsvaru palielināja, līdz pirmā ceturkšņa beigās tas sasniedza jau 20 punktus (8:28).

Otrajā ceturtdaļā Latvijai ar punktu gūšanu sekmējās labāk, dažbrīd arī samazinot deficītu, tomēr Turcija droši kontrolēja spēli, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 47:27.

Trešajā ceturtdaļā turku basketbolistu pārsvars dažbrīd pat tuvojās 30 punktiem, Latvijas komandai tā arī nespējot rast argumentus, lai kaut atjaunotu intrigu šajā cīņā. Spēle noslēdzās ar 92:63 par labu Turcijai.

Šī turnīra pirmajā mačā Latvija ar 77:69 pieveica Nīderlandi, tad ar 60:85 piekāpās serbiem, bet pēdējā grupu turnīra duelī sekoja neveiksme ar 71:87 Spānijai. Līdz ar to Latvija B grupā finišēja trešajā vietā.

Pirmajā izslēgšanas turnīra duelī jeb astotdaļfinālā Latvijas valstsvienība otrdien tikās ar Izraēlu, ko spraigā cīņā pārspēja ar rezultātu 85:81.

Tikmēr Turcija sacensības sāka ar 75:70 uzvaru pret Horvātiju, kam sekoja vēl viens panākums ar 79:74 pret Grieķiju bet noslēdzošajā apakšgrupu spēlē tika piedzīvota neveiksme pret Vāciju ar 64:79. Turcija A grupā noslēgumā bija pirmā.

Savukārt astotdaļfinālā turki ar 97:72 pārspēja Gruziju, kas ļāva kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Latvijas izlasē iekļauti Gulbenes, Liepājas, kā arī astoņu Rīgas sporta skolu sagatavotie spēlētāji. Komandas potenciālie līderi ir ārējās līnijas spēlētāji Toms Skuja, Toms Liepiņš, Kārlis Daga-Krūmiņš un Ričards Daniels Vanags, kā arī spēka uzbrucēji Rodijs Mačoha un Krišs Helmanis, kuri rādīja stabilāko sniegumu pārbaudes spēlēs

No šī sastāva pērn Eiropas U-16 čempionātā spēlēja tikai Mačoha, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Spānijas kluba Fuenlavradas "Montakit" sistēmā.

Komandas galvenajam trenerim Mārtiņam Gulbim darbā palīdz Dāvis Čoders un Kristaps Zeids. Gulbim šis ir otrais Eiropas U-16 čempionāts galvenā trenera statusā, pērn kadetiem šajā turnīrā izcīnot astoto vietu. Vēl trīs vasaras viņš darbojies kā galvenā trenera asistents.

Gatavojoties šim turnīram Latvijas kadeti ziemā izcīnīja uzvaru Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā. Savukārt jūlijā pa divām reizēm tika uzvarētas Izraēlas (86:72 un 89:87) un Ukrainas (107:63 un 91:51) kadetu izlases, bet Baltijas kausa izcīņā uzvarēta Zviedrija (89:47), taču zaudēts Lietuvai (71:83) un Igaunijai (78:82).

Latvijas kadetu labākais sasniegums šajā vecuma grupā ir 2014.gadā izcīnītās sudraba medaļas, bet Turcijas augstākais rādītājs ir divas zelta godalgas 2005.un 2012.gadā. Pirms gada šajā turnīrā turku kadeti sacensības noslēdza piektajā vietā

Eiropas čempionāta trīs vājākās komandas zaudēs vietu A divīzijā.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Toms Skuja ("Rīga"/"Rīdzene"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Ķeizars"/"VEF Rīga"), Kārlis Kaugars (BJBS "Rīga"), Toms Liepiņš ("VEF skola"), Noa Viljamsons, Ričards Daniels Vanags (abi - "Rīga"/A.Kraukļa BS), Raimonds Čudars ("Rīga"/"Jugla"), Kristofers Vasiļevskis, Kristians Feierbergs, Krišs Helmanis (visi - "Rīga"/DSN), Kristians Šulcs ("Gulbene"), Rodijs Mačoha ("Liepāja", Fuenlavradas "Montakit" (Spānija)).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi