Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas U-16 basketbolistes EČ ceturtdaļfinālā zaudē Itālijai

Latvijas U-16 meiteņu basketbola piektdien Portugālē notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 59:71 (19:23, 14:15, 11:18, 15:15) piekāpās Itālijas vienaudzēm, tādejādi latvietēm būs jācīnās par 5.-8.vietu turnīrā.

Latvijas izlasē šajā cīņā pārliecinoši rezultatīvākā bija Luīze Šepte, kura guva 16 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, kā arī izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja sīvā cīņā, itālietēm četru punktu pārsvaru (23:19) nodrošinot vien spēles nogriežņa pēdējās 18 sekundēs. Savukārt divas minūtes pirms otrā ceturkšņa beigām itālietes panāca jau 13 punktu handikapu (36:23), taču pirmā puslaika nogalē latvietes guva desmit punktus, uz ko pretinieces atbildēja ar diviem, tādejādi pārtraukumā ejot ar piecu punktu atstatumu (38:33).

Trešās ceturtdaļas sākumu Latvijas izlase trīs minūtes nespēja gūt punktus, ļaujot itālietēm palielināt vadību uz 45:33. Tiesa, arī pēc Aleksas Gulbes precīzā soda metiena latvietes neguva punktus turpmākās divas minūtes, itālietēm panākot jau 15 punktu pārsvaru (49:34). Pusotru minūti līdz ceturkšņa beigām Latvijas meitenes deficītu samazināja līdz astoņiem punktiem (44:52), tomēr ceturtdaļas noslēgumā itālietes guva četrus bezatbildes punktus (56:44).

Arī ceturto ceturksni latvietes iesāka mazrezultatīvi, četru ar pus minūšu laikā gūstot vien divus punktus, kas ļāva itālietēm panākt vadību jau ar 19 punktiem (65:46). Atlikušajās cīņas minūtēs Latvijas izlase nespēja lauzt spēles gaitu, uzvaru ar 71:59 izcīnot Itālijas meitenēm, kuras sasniedza Eiropas čempionāta pusfinālu.

Itālijas valstsvienība pusfinālā tiksies ar Ungāriju vai Čehiju. Savukārt Latvija pusfinālā par 5.-8.vietu turnīrā spēkosies ar šī pāra zaudētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi