Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas U-16 basketbolistes zaudē Spānijai un sarežģī iekļūšanu ceturtdaļfinālā

Latvijas izlase tādējādi piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un nopietni sarežģīja savas iespējas iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā. 
 Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Bulgārijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma otrajā spēlē otrdien ar rezultātu 54:63 (14:17, 17:10, 12:18, 11:18) zaudēja Spānijas vienaudzēm, kuras ir grupas līderes.

Spānija šajā vecumā Eiropas čempionātā uzvarējusi iepriekšējos divos gados pēc kārtas. 

Latvijas izlases labā 12 punktus guva Laura Grabe, Digna Strautmane un Kristiāna Rikveile iekrāja pa 11 punktiem, pirmajai tiekot arī pie desmit atlēkušajām bumbām, bet Paula Strautmane šoreiz izcēlās ar četriem punktiem un desmit bumbām zem groziem. 

Teju visas pirmās ceturtdaļas gaitā vadībā atradās Spānijas izlase. Tās lielākais pārsvars bija sešu punktu izteiksmē, bet pirmās desmit minūtes latvietes noslēdza ar trīs punktu deficītu (14:17). Otrās ceturtdaļas vidū Latvijas izlase pirmo reizi mača izvirzījās vadībā (26:23), bet pēc 11:0 izrāviena izkaroja astoņu punktu pārsvaru. Nākamos 12 punktus pēc kārtas guva Spānijas izlase, pārņemot vadību un atstājot latvietes "sausā" vairāk nekā septiņu ar pusi minūšu garumā. Latvijas izlase gan spēja atgūties un uz brīdi atkal pabija vadībā, bet pēdējā ceturtdaļa tika uzsākta ar divu punktu deficītu (43:45). 

Cīņas noslēdzošā ceturtdaļa ritēja mazrezultatīvā cīņā, bet vadībā lielākoties atradās Latvijas izlase. Trīs minūtes pirms mača beigām latvietes nokļuva iedzinējās ar 52:53, bet mazliet vēlāk Spānijas izlase ar precīzu tālmetienu pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem. Pēc pāris neveiksmīgiem uzbrukumiem Latvijas izlase pusotru minūti pirms cīņas beigām nokļuva zaudētājās ar 52:59, bet atlikušajā laikā situāciju glābt vairs nespēja. 

 Laba spēle, slikta galotne. Aizsardzība strādāja tāpat, kā iepriekšējās spēlēs, turklāt šodien vēl varējām gluži labi trāpīt. Neteikšu, ka spriedze bija mazāka vai būtu kaut kā pilnīgi citādāk spēlējuši uzbrukumā, taču bumba šoreiz nevis griezās ārā no groza, bet gan krita iekšā," izlases galvenā trenera Ainārs Čukstes teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Piespiedām Spānijas komandu panervozēt, vairākkārt izvirzījāmies vadībā. Pēdējo reizi piecarpus minūtes pirms beigām. Taču izšķirošajos brīžos pietrūka aukstasinības, pieredzes. Dažas kļūdas, neveiksmīgas epizodes aizsardzībā, pārāk atklāti pārkāpumi. Spānietes nospēlēja drošāk un savu reizi arī viltīgāk."

"Žēl, jo uzvara mums jau būtu nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā. Arī tagad izredzes ir labas - pēdējā kārtā jāuzvar Grieķijas komanda. Ir arī citi varianti, taču tos neesmu rēķinājis. Kalkulēt zaudējumu ar vajadzīgo rezultāta starpību vienmēr ir riskanti, labāk orientēties uz uzvaru," uzskata Čukste.

Otrā posma cīņu noslēgumā latvietes trešdien spēkosies ar Grieķijas vienaudzēm, kas ir E apakšgrupas pastarītes. Lai nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei šajā mačā jāizcīna uzvara. Ja pirms tam Horvātija uzvarēs Turciju, latvietēm ceturto vietu nodrošinās pat zaudējums ar ne vairāk kā 13 punktu starpību.

"Spēlē ar Grieķijas komandu neliels augumu pārsvars būs mums, toties ārējā līnijā pretinieces būs masīvākas un fiziski spēcīgākas par mūsējām. Būs agresīva aizsardzība. Šodien ar spāņu presingu gan tikām galā pietiekami labi, lielāko daļu kļūdu sakrājām pašās beigās. Rīt sava ietekme būs arī turnīra gaitā sakrātajam nogurumam. Jau šodien ne visai veiksmīga diena bija Paulai Strautmanei. Neko darīt - jāiztur vēl diena līdz brīvdienai. Darīsim visu, lai to sagaidītu kā pirmā astoņnieka komanda," piebilst Čukste.

Otrā posma cīņu noslēgumā latvietes trešdien spēkosies ar Grieķijas vienaudzēm, kas ir E apakšgrupas pastarītes. Lai nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei šajā mačā jāizcīna uzvara. 

Pašlaik Latvijas un Turcijas izlases ar vienu uzvaru un trim zaudējumiem ieņem apakšgrupas ceturto un piekto vietu, kamēr grieķietes ar četriem zaudējumiem atrodas sestajā pozīcijā. 

Jau vēstīts, ka otrā posma pirmajā mačā Latvijas kadetes pirmdien ar rezultātu 44:55 piekāpās Horvātijas vienaudzēm. 

Pirms tam pirmajā posmā Latvija izlase izcīnīja uzvaras pret Zviedriju un Turciju, kā arī piekāpās Krievijai. Savā apakšgrupā tika ieņemta otrā vieta, bet uz otro posmu līdzi paņemts viens panākums. 

Pēc otrā posma spēlēm ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās vienības, atlikušajām četrām savā starpā sadalot 9.-12.vietu. 

Šī čempionāta labākās četras komandas nodrošinās vietu pasaules U-17 čempionātā. 

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas kadetes aizvadīja 11 pārbaudes spēles, neciešot nevienu zaudējumu. Sākotnēji latvietes divreiz pieveica Somiju, pēc tam trīs reizes pārspēja Polijas izlasi, tomēr gan Somija, gan Polija šogad sacenšas vien Eiropas čempionāta B divīzijā. Turpinājumā Latvijas izlase reizi uzvarēja Baltkrievijas vienaudzes, bet pēc tam divas reizes pārspēja arī par diviem gadiem vecākās šīs valsts spēlētājas. Savukārt jūlija vidū latvietes pa reizei pieveica arī Igaunijas un Ukrainas vienaudzes. Tomēr arī Baltkrievijas, Igaunijas un Ukrainas U-16 izlases spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā. Pēdējā pārbaudes spēlē jūlija beigās Latvijas izlase pieveica lietuvietes, kas startē šajā Eiropas čempionātā. 

Pērn latvietes dramatiskā cīņā ar Portugāli pagarinājumā izcīnīja tiesības pēc piecu gadu pārtraukuma atkal startēt Eiropas spēcīgāko komandu pulkā. Līdz šim augstākais sasniegums Latvijas kadetēm bijis izcīnīta piektā vieta galvenā trenera Aināra Čukstes vadībā 2001.gada čempionātā. Arī šo izlasi trenē Čukste. 

Latvijas U-16 basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: 

Paula Strautmane, Digna Strautmane, Anna Dreimane, Kristiāna Rikveile, Marta Jančevska, Kintija Kalniņa (visas - BJBS "Rīga"/"Rīdzene"), Sindija Kudule, Annija Einere, Laura Grabe (visas - Rīgas 3.BJSS), Amanda Betlere, Zane Ozoliņa (abas - BJBS "Rīga"/TTP-1), Tatjana Savicka ("Daugavpils").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi