Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-16 basketbolisti EČ mačā kapitulē spāņiem

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase sestdien Itālijas pilsētā Udīnē Eiropas kadetu čempionāta otrajā mačā ar rezultātu 51:87 (15:24, 11:21, 11:27, 14:15) kapitulēja vienaudžiem no Spānijas.

Latvijas izlasē ar deviņiem punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Valters Briedis, bet pa astoņiem punktiem sameta Alekss Gedrovics un Otto Fārenhorsts.

Pretiniekiem pa 14 punktiem guva Ruvens Gonsaless un Mihaels Sančess.

Latvijas jaunie basketbolisti šajā mačā pieļāva 30 kļūdas, kuras pretinieki pārvērta 36 punktos. Latvieši pretiniekiem piekāpās teju visās spēles komponentēs, vienubrīd nonākot iedzinējos pat ar 42 punktiem.

Tā kā pamatīgi iekavējās iepriekšējās spēles, dienas noslēdzošais mačs starp šīm komandām sākās vien aptuveni plkst.23 pēc Latvijas laika.

Jau svētdien plkst.19.45 būs spēkošanās ar vienaudžiem no Ziemeļmaķedonijas.

Apakšgrupā pa divām uzvarām ir Spānijai un Izraēlai, kamēr Latvija un Ziemeļmaķedonija cietušas pa diviem zaudējumiem.

Astotdaļfinālā B grupas četrinieks tiksies ar A grupas vienībām (Horvātija, Vācija, Itālija, Krievija). Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu. Piecas labākās komandas nodrošinās vietu nākamā gada U-17 Pasaules kausā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Agra Galvanovska vadītā komanda šovasar kopumā aizvadīja desmit pārbaudes spēles. Tika piedzīvoti pa diviem zaudējumiem Polijas un Krievijas komandām, pa uzvarai un zaudējuma bija pret Somiju un Igauniju, bet pa vienai neveiksmei bija pret Lietuvu un Vāciju.

Iepriekšējos divus gadus latvieši sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma astoto vietu. Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas kadetu komandas labākais sasniegums bija otrā vieta, kas galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā tika izcīnīta četrās Latvijas pilsētās notikušajā turnīrā 2014.gada vasarā.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Valters Briedis (Ādaži), Rihards Teirumnieks, Kristaps Arbidāns (abi - Ezerzeme), Otto Fārenhorsts, Aleksis Gedrovics (abi - Rīga/DSN), Freds Bagatskis (Valencia, Spānija), Edgars Bērziņš, Raivo Butirins (abi - Rīga/Ķeizars), Edvards Struža, Dāvids Grīnbergs (visi - BS Rīga), Dāvis Skreivers (Jēkabpils/Līvāni), Ričards Kļanskis (Orlandina, Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi