Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas U-16 basketbolisti nokļūst zaudējuma attālumā no Eiropas čempionāta A līgas atstāšanas

Latvijas U-16 basketbola izlase piektdien cieta neveiksmi Kijevā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu, nokļūstot viena zaudējuma attālumā no A līgas atstāšanas. 

Aizvadītajā mačā Latvijas kadeti ar rezultātu 74:83 (30:29, 15:15, 5:18, 24:21) piekāpās Lietuvas vienaudžiem. Līdz ar to sestdien Latvijas izlase uzsāks cīņu par 13.vietu, kas kā pēdējā ļaus saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū. 

Spēlē pret Lietuvu vēl trešās trešdaļas ceturtajā minūtē Latvijas izlase bija vadībā ar rezultātu 49:48, bet pirms pēdējās desmitminūtes pretinieki jau bija pārņēmuši vadību ar 62:50. Pēdējā ceturtdaļā Latvijas basketbolistiem vairs pietuvoties neizdevās un tika ciesta piektā neveiksme pēc kārtas. 

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 19 gūtajiem punktiem bija Verners Kohs, 13 punktus pievienoja Džeiks Eduards Krūmiņš, bet Kārlis Edvards Garoza izcēlās ar 12 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. 

Latvijas izlase zaudēja visās trijās "izdzīvošanas" grupas spēlēs un tāpēc izslēgšanas spēlēm kvalificējās ar sliktāko koeficientu, bet Lietuva tikai dramatiskā cīņā neiekļuva ceturtdaļfinālā, kas ļautu cīnīties par medaļām.

Latvijas izlase ar Lietuvu neilgi pirms Eiropas čempionāta sacentās Baltijas kausa ietvaros, sagraujot pretiniekus ar rezultātu 94:66. 

Pusfināla mačā par 13.-16.vietu Latvija sestdien tiksies ar Melnkalnes un Polijas cīņas zaudētājiem, bet svētdien tiks aizvadītas cīņas par konkrētām vietām. 

Līdz šim Latvijas U-16 izlase septiņās aizvadītajās Eiropas čempionāta spēlēs izcīnījusi vien vienu uzvaru, kad pirmā posma otrajā spēlē ar 56:54 uzveica Itāliju, kas vēlāk sasniedza čempionāta ceturtdaļfinālu. 

Iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas norisinājās Latvijā un Lietuvā, latvieši trenera Ginta Fogela vadībā izcīnīja desmito vietu. Savukārt labākais sasniegums tika fiksēts 1999.gada čempionātā, kad Latvijas izlase ar tādiem basketbolistiem kā Kristaps Janičenoks un Armands Šķēle sastāvā Vara Krūmiņa vadībā izcīnīja piekto vietu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Mārtiņa Fomina trenētā Latvijas izlase pārbaudes mačos divreiz uzveica Baltkrieviju, bet pa vienai reizei pārspēja Igauniju un Lietuvu. Savukārt divreiz tika zaudēts Turcijas jaunajiem basketbolistiem. 

Eiropas U-16 čempionāts A divīzijā Kijevā risināsies līdz svētdienai. 

Latvijas U-16 puišu basketbola valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā:
Renārs Birkāns, Artūrs Strautiņš, Miks Antoms, Kristers Zoriks, Mārcis Saulītis (visi - BJBS "Rīga"/DSN), Žanis Jankovskis, Verners Kohs (abi - Ventspils "Spars"), Kārlis Edvards Garoza ("Saldus"), Arnolds Krauklis (BJBS "Rīga"/"Rīdzene"), Zigmārs Raimo ("Madona"), Džeiks Eduards Krūmiņš ("Ķeizarmežs"), Madars Kokins ("Ogre").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi