Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-16 basketbolisti nosargā vietu elites divīzijā

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase sestdien Itālijas pilsētā Udīnē Eiropas kadetu čempionāta cīņā par 13.vietu ar rezultātu 79:67 (18:15, 31:13, 19:24, 11:15) pārspēja vienaudžus no Vācijas un spēlēs elites divīzijā arī nākamgad.

Izšķirīgajā mačā par vietas saglabāšanu elites divīzijā Agra Galvanovska vadītā Latvijas valstsvienība izšķirošo pārsvaru panāca otrajā ceturtdaļā un ar 79:67 pieveica Vāciju, turnīru beidzot ar divām uzvarām.

Latvijas kadetu izlasē ar 17 gūtajiem punktiem, kā arī desmit atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārķertām bumbām izcēlās Valters Briedis, 15 punkti Fredam Paulam Bagatskim, bet pa desmit punktiem sakrāja Otto Fārenhorsts, kura rēķinā arī septiņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas, un Ričards Kļanskis, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

Latvieši pēc Brieža metieniem sāka ar 10:2 un 15:6 vadības iegūšanu, tomēr Vācijas izlase gandrīz pretiniekus noķēra, panākot 13:15. Arī otro ceturtdaļu labāk sāka Latvijas basketbolisti, kuri metodiski palielināja pārsvaru. 15.minūtē Kļanskis ar trīspunktu metienu pārsvaru pārvērtā divciparu skaitlī - 32:22, bet pašās puslaika beigās Raivo Butirins panāca jau 49:28. Trešajā ceturtdaļā rezultāta starpība pārsvarā svārstījās 15-19 punktu robežās, bet pēdējā spēles nogrieznī latviešu pārsvars vienubrīd samazinājās līdz septiņiem punktiem - 69:62. Vācu ofensīvai Latvijas kadeti atbildēja ar 10:0 izrāvienu, būtībā likvidējot jautājumu par spēles uzvarētāju un svinot panākumu mačā ar 80:67.

Latvijas jaunatnes vīriešu basketbola izlases šogad Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā bija zaudējušas 19 spēlēs pēc kārtas, bet kadeti pārtrauca neveiksmju joslu, svinot uzvaru pēdējos divos čempionāta mačos.

Latvijas izlasei turnīrs iesākās neveiksmīgi, jo tika piedzīvoti zaudējumi visās apakšgrupas spēlēs. Pirmajā ar 56:76 atzīts Izraēlas pārākums, otrajā ar 51:87 piedzīvota sagrāve pret Spāniju, bet noslēdzošajā mačā ar 53:64 zaudēts Ziemeļmaķedonijas izlasei. Izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā ar 62:82 tika zaudēts Itālijai, ceturtdaļfināla spēlē par 9.-16.vietu ar 63:93 tika kapitulēts Lietuvai, bet pusfinālā par 13.-16.vietu ar rezultātu 71:62 tika pārspēti vienaudži no Igaunijas

Arī Vācijas izlase A apakšgrupā ierindojās pēdējā vietā. Tā ar 63:66 piekāpās Itālijas izlasei, ar 65:70 - Slovēnijai un ar 61:69 Horvātijai. Astotdaļfinālā vācieši ar 60:62 zaudēja Spānijai, cīņā par 9.-16.vietu ar 65:72 vēlreiz atzina Slovēnijas pārākumu, bet cīņā par 13.-16.vietu ar 97:58 sagrāva Bosniju un Hercegovinu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Agra Galvanovska vadītā komanda šovasar kopumā aizvadīja desmit pārbaudes spēles. Tika piedzīvoti pa diviem zaudējumiem Polijas un Krievijas komandām, pa uzvarai un zaudējuma bija pret Somiju un Igauniju, bet pa vienai neveiksmei bija pret Lietuvu un Vāciju.

Iepriekšējos divus gadus latvieši sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma astoto vietu. Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas kadetu komandas labākais sasniegums bija otrā vieta, kas galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā tika izcīnīta četrās Latvijas pilsētās notikušajā turnīrā 2014.gada vasarā.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Valters Briedis (Ādaži), Rihards Teirumnieks, Kristaps Arbidāns (abi - Ezerzeme), Otto Fārenhorsts, Aleksis Gedrovics (abi - Rīga/DSN), Freds Bagatskis (Valencia, Spānija), Edgars Bērziņš, Raivo Butirins (abi - Rīga/Ķeizars), Edvards Struža, Dāvids Grīnbergs (visi - BS Rīga), Dāvis Skreivers (Jēkabpils/Līvāni), Ričards Kļanskis (Orlandina, Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi