Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas U-16 basketbolisti otrajā Eiropas čempionāta mačā dramatiskā cīņā uzvar Itāliju

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase Kijevā notiekošā Eiropas čempionāta otrajā apakšgrupas mačā šodien dramatiskā cīņā uzvarēja Itālijas vienaudžus. Latvijas valstsvienība izcīnīja uzvaru ar rezultātu 56:54 (10:18, 19:15, 12:5, 15:16). 

Mača sākums Latvijas kadetiem bija ļoti neveiksmīgs, vairāk kā četras minūtes nespējot gūt nevienu punktu, bet itāļi tikmēr Latvijas izlases sargātajā grozā jau bija salādējuši 12 punktus. Šī situācija tika labota ceturtdaļas atlikušajās minūtēs, deficītu samazinot līdz astoņiem punktiem (10:18). Otrās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs Latvijas izredzes uz uzvaru nepalielinājās, itāļiem mūsu basketbolistus turot drošā attālumā (21:28), tomēr spēles puslaiku izdevās beigt ar niecīgu četru punktu deficītu (29:33). 

Otrā puslaika sākums Latvijai jau bija daudz veiksmīgāks - pēc spēlētām nedaudz vairāk kā piecām minūtēm bija panākta četru punktu vadība (38:34), bet trešā ceturkšņa atlikušās minūtes tika aizvadītas ļoti līdzīgā cīņā, to noslēdzot ar nelielu handikapu (41:38). Mača pēdējās desmit minūtes iesākās veiksmīgāk Latvijai, panākot 47:40 savā labā. Itāļi izrādīja sīvu pretestību, pakāpeniski deldējot rezultāta deficītu un minūti pirms spēles beigu signāla atguva viena punkta vadību (52:51). Par Latvijas kadetu glābiņu kļuva Artūra Strautiņa precīzais trīspunktu metiens, bet maču izdevās noslēgt ar 56:54. 

Ar 13 gūtiem punktiem un 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās jau minētais Strautiņš, bet Kārlis Edvards Garoza un Renārs Birkāns pievienoja attiecīgi 11 un desmit punktus. 

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā Latvija dienu iepriekš ar 61:78 pārliecinoši zaudēja mājiniekiem ukraiņiem.

Turpinājumā Latvijas kadetiem D grupas pēdējā mačā sestdien jātiekas ar Horvātiju. 

Ja Latvijai izdosies iekļūt apakšgrupas labāko trīs komandu pulkā, tad turnīra otrajā fāzē vajadzēs sacensties ar trim labākajām valstsvienībām no C grupas, kurā spēlē Melnkalne, Serbija, Francija un Polija. Ja neizdosies iekļūt labāko trijniekā, būs jācīnās par vietas saglabāšanu A divīzijā. 

Šī turnīra piecas spēcīgākās komandas nodrošinās ceļazīmes uz pasaules U-17 čempionātu. 

Iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas norisinājās Latvijā un Lietuvā, latvieši trenera Ginta Fogela vadībā izcīnīja desmito vietu. Savukārt labākais sasniegums tika fiksēts 1999.gada čempionātā, kad Latvijas izlase ar tādiem basketbolistiem kā Kristapu Janičenoku un Armandu Šķēli sastāvā Vara Krūmiņa vadībā izcīnīja piekto vietu. 

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas izlase aizvadīja divus mačus pret Baltkrieviju, kuros izcīnītas divas uzvaras (78:67 un 73:57). Savukārt trešajā spēlē nācās izbaudīt zaudējuma rūgtumu pret Turciju (53:68), bet nākamajā cīņā jau Baltijas kausa ietvaros tika pieveikta Igaunija (88:65). Turpinājumā latvieši parūpējās par pārliecinošu Lietuvas sagraušanu (94:66), bet pēc tam atkal piekāpās Turcijai (78:83). 

Eiropas U-16 čempionāts A divīzijā Kijevā risināsies līdz 18.augustam. 

Latvijas U-16 puišu basketbola valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātam:
Renārs Birkāns, Artūrs Strautiņš, Miks Antoms, Kristers Zoriks, Mārcis Saulītis (visi - BJBS "Rīga"/DSN), Žanis Jankovskis, Verners Kohs (abi - Ventspils "Spars"), Kārlis Edvards Garoza ("Saldus"), Arnolds Krauklis (BJBS "Rīga"/"Rīdzene"), Zigmārs Raimo ("Madona"), Džeiks Eduards Krūmiņš ("Ķeizarmežs"), Madars Kokins ("Ogre").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi