Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas U-16 basketbolistiem zaudējums arī trešajā Eiropas čempionāta izdzīvošanas grupas spēlē

 Latvijas U-16 puišu basketbola izlase trešdien arī pēdējā Eiropas čempionāta "izdzīvošanas" grupas mačā ar rezultātu 59:78 (21:14, 9:19, 15:17, 14:28) piekāpās Polijas izlasei. 

Tomēr, neskatoties uz zaudējumiem visos trijos "izdzīvošanas" grupas mačos, Latvijas U-16 izlasei vēl ir iespējas paglābties no izkrišanas uz B divīziju. Piektdien tā uzsāks izslēgšanas spēlēs par 9.-16.vietu, un, tā kā no augstākās līgas izkritīs trīs komandas, Latvijas kadetiem obligāti jāuzvar vienā no nākamajiem diviem mačiem. 

Mačā ar Poliju latvieši vēl pēc trešās ceturtdaļas zaudēja vien ar piecu punktu deficītu, tomēr pēdējās desmit minūtēs pretinieki viņus pilnībā salauza. 

Rezultatīvākais Latvijas izlasē šajā mačā bija Kristers Zoriks, kurš pretinieku grozā sameta 15 punktus, bet ar desmit punktiem izcēlās Madars Kokins. 

Kā ziņots, pirmajā šīs grupas spēlē Latvija pirmdien ar rezultātu 80:84 pagarinājumā piekāpās Beļģijas vienaudžiem, bet otrdien ar 60:62 atzina Zviedrijas pārākumu. 

Polijas izlase uzvarēja visās trijās "izdzīvošanas" grupas spēlēs, otrā ar diviem panākumiem bija Beļģija, trešo vietu ieņēma Zviedrijas basketbolisti, bet Latvija palika ceturtā. 

Četras G grupas komandas noskaidroja pozīcijas izslēgšanas turnīram, kurā notiks cīņa par 9.-16.vietu noslēguma tabulā. G grupas komandām pretī stāsies četras vājākās E un F grupas vienības, kuras nebūs kvalificējušās ceturtdaļfināliem. Galu galā trīs vājākās komandas atstās A līgu. 

Līdz ar to Latvijai kā otrā posma vājākajai komandai ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu piektdien būs jātiekas ar komandu, kas paliks "pirmā aiz svītras" cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. 

Kā ziņots, pirmā posma D apakšgrupā Latvijas izlase izcīnīja uzvaru pret Itāliju, bet piekāpās Ukrainai un Horvātijai, savā grupā ieņemot pēdējo, ceturto, vietu. Šajā apakšgrupā pa vienai uzvarai iekrāja trīs komandas, bet Latvijas vienībai bija sliktākie papildrādītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi