Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 4. jūnijs
Sindija, Sintija, Elfrīda

Latvijas U-18 basketbolistes EČ bronzas mačā piekāpjas Krievijai

Latvijas U-18 izlases basketbolistes svētdien piedzīvoja zaudējumu Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta spēlē par trešo vietu, sacensības noslēdzot godpilnajā ceturtajā pozīcijā.Latvijas juniores sīvā mačā ar rezultātu 58:65 (8:13, 19:12, 11:15, 20:25) zaudēja Krievijas vienaudzēm.Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Luīze Šepte, ar 13 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Digna Strautmane, kura gan trāpīja vien piecus no 22 metieniem no spēles, bet 11 punktus guva Dinija Pāvelsone.

Ja pirmās 15 spēles minūtes mazrezultatīvā cīņā vadībā lielākoties bija Krievija, otrās ceturtdaļas vidū Pāvelsone vadībā izvirzīja latvietes. Puslaika priekšpēdējā minūtē latvietes bija ieguvušas pat piecu punktu pārsvaru (25:20), tomēr atlikušajā laikā ļāva pretiniecēm pietuvoties līdz diviem punktiem.Otrais puslaiks turpinājās punkts punktā. Kaut lielākoties vadībā bija krievietes, viņu pārsvars gandrīz visu laiku nepārsniedza četrus punktus. Kaut ceturtās ceturtdaļas vidū Krievija pamanījās panākt sešu punktu pārsvaru (55:49), latvietes to likvidēja un trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Strautmanes tālmetiena pietuvojās līdz 54:55. Tiesa, priekšpēdējās minūtes izskaņā Krievija atkal atjaunoja piecu punktu pārsvaru, ko Latvijai vairs neizdevās sadeldēt.LETA jau vēstīja, ka Latvijas jaunās basketbolistes piektdien sasniedza Eiropas čempionāta pusfinālu, šajā vecuma grupā uzrādot visu laiku labāko rezultātu. Tāpat Latvijas jaunās basketbolistes izcīnījušas ceļazīmi uz nākamā gada pasaules U-19 čempionātu.Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase iepriekšējos piecus gadus pavadīja Eiropas čempionāta B divīzijā, bet kontinenta labāko astotniekā tā nebija iekļuvusi jau kopš 2009.gada. Toreiz treneres Daigas Jansones vadībā tika gūta septītā vieta, un līdz tam desmitniekā latviešu juniores spējušas tikt vēl tikai reizi, kad 2000.gadā Maija Kubliņa aizveda izlasi līdz desmitajai pozīcijai.Apakšgrupu turnīrā Latvija izcīnīja trīs uzvaras trijos mačos, triumfējot A apakšgrupā. Latvietes ar 66:35 pārspēja Nīderlandes basketbolistes, ar 74:53 pieveica Čehijas izlasi un ar 57:56 ļoti saspringtā cīņā uzvarēja vienaudzes no Slovākijas, kas trīs sekundes pirms pamatlaika beigām netrāpīja divus soda metienus.Savukārt astotdaļfinālā Latvijas izlase ar rezultātu 59:56 uzvarēja Izraēlu, kas komandai ļāva vien otro reizi vēsturē sasniegt kontinenta labāko astotnieku šajā vecuma grupā. Ceturtdaļfinālā latvietes ar 55:52 uzvarēja Beļģiju, bet pusfinālā ar 44:53 piekāpās spēcīgajai Francijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lejnieks neturpinās darbu LOK

Līdzšinējais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks neturpinās darbu LOK, otrdien organizācijas Ģenerālajā asamblejā paziņoja Lejnieks.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi