Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvijas U-18 basketbolisti ar pārliecinošu zaudējumu sāk Eiropas čempionāta otro posmu

Latvijas U-18 puišu basketbola izlase Grieķijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā cīņu pirmdien ar 62:91 (13:21, 22:23, 17:29, 10:18) pārliecinoši piekāpās Francijas komandai, kas joprojām turnīrā nav izjutusi zaudējumu rūgtumu.

Francija mačā guva pirmos sešus punktus un turpinājumā vadību vairs neizlaida. Otrās ceturtdaļas pirmajā uzbrukumā francūžu pārsvars pirmoreiz sasniedza desmit punktus, un spēles beigās tās liktenis jau bija skaidrs priekšlaicīgi.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Verners Kohs, bet pa deviņiem punktiem sameta Zigmārs Raimo un Eduards Hāzners.

Kā zināms, Latvija pagājušajā ceturtdienā pirmajā turnīra cīņā ar 70:61 pieveica Melnkalni, turpinājumā ar 64:67 piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret spēcīgajiem Serbijas vienaudžiem, bet trešajā mačā ar 76:84 piekāpās Vācijai.

Ar vienu uzvaru trijās spēlēs bija pietiekami, lai Latvija sasniegtu Eiropas čempionāta otro posmu, tomēr uz to tā nepaņēma līdzi nevienu uzvaru.

Tikmēr Francija čempionāta ievadā ar 64:58 pārspēja Spāniju, ar 75:38 sagrāva Čehiju un ar 76:47 uzveica Ukrainu.

Otrā posma turpinājumā Latvijai otrdien pretim stāsies Čehija, bet trešdien - Spānija. Paredzams, ka, lai cerētu uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Latvijas junioriem būs jāuzvar abas atlikušās otrā posma spēles.

E grupas kopvērtējumā pašlaik trīs uzvaras ir Francijai, tai ar diviem panākumiem divos mačos seko Vācija, vēl Spānijas un Serbijas kontā ir pa vienai uzvarai divās cīņās, bet Latvijas un Čehijas kontā divi zaudējumi.

Otrajā posmā trīs B grupas spēcīgākās komandas tiekas ar A grupas labākajām vienībām - Franciju, Spāniju un Čehiju. Turpinājumā četras šīs grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piekto un sesto vietu ieguvējas spēlēs ar pirmā posma ceturto vietu ieguvējām par 9.-16.vietu turnīrā. Trim vājākajām komandām augstākā divīzija būs jāpamet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi