Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-19 basketbolistes piekāpjas Kolumbijas izlasei

Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlase piektdien Taizemes pilsētā Bangkokā Pasaules kausa (PK) izcīņā ceturtdaļfināla spēlē cīņā par 9.-16.vietu ar 46:49 (11:7, 17:11, 6:16, 12:15) piekāpās pērnā gada ceturtajai labākajai Amerikas kontinenta izlasei Kolumbijai.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās ar 16 punktiem bija Laura Meldere, kura izcīnīja arī 15 atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, nopelnot savu trešo double-double šajā čempionātā. Vēl deviņus punktus guva Eva Indriķe.

Pirmajās divās ceturtdaļās abas komandas spēkojās līdzīgi, tomēr latvietes, uzbrūkot grozam ar lielāku precizitāti, spēja iegūt nelielu pārsvaru, pēc pirmā puslaika dodoties atpūtā ar 28:18. Trešajā ceturtdaļā iepriekš rādītais sniegums iepalika, jo aktīvāk spēlēt sāka Kolumbijas izlase, lai arī sākotnēji pat izdevās atrauties ar +14. Ceturtdaļas turpinājumā Latvijas izlase vairākkārt kļūdījās un neprecīzi uzbruka grozam, kamēr pretinieces ar precīziem divpunktu metieniem pārsvaru samazināja jau līdz +8, bet pirms pēdējām desmit minūtēm rezultāts vēstīja neizšķirtu 34:34.

Pēdējā ceturtdaļā sākotnēji izdevās panākt vadību un arī turpinājumā Jetes Katrīnas Nulles precīzais trīspunktnieks ļāva cerēt par panākumu, tomēr beigu nogrieznī latvietes bieži kļūdījās un pārkāpa noteikumus. Tādējādi minūti līdz mača beigām Latvijas izlase bija iedzinējos ar 45:49. Atlikušajā minūtē izdevās rezultātu samazināt līdz -3, un Meldere desmit sekundes līdz beigām izmeta tālmetienu, kas gan bija neprecīzs, tādējādi piedzīvots zaudējums ar 46:49.

Līdz ar piedzīvoto zaudējumu, Latvijas izlasei cīņā par 13.-16.vietu būs jāspēkojas ar Mozambikas izlasi, kuru iepriekš grupu turnīru fāzē izdevās uzvarēt. Spēle notiks sestdien plkst.7 pēc Latvijas laika.

Pasaules kausa sacensības latvietes iesāka ar trim uzvarām A grupas turnīrā, ar 65:54 pārspējot Kanādas izlasi, ar 74:57 - Taizemi un ar 68:54 - Mozambiku. Astotdaļfinālā nācās ar 34:67 piekāpties Āfrikas čempionēm no Mali.

Tikmēr Kolumbija D grupā ar 38:75 piekāpās Spānijai, ar 67:60 apspēlēja Vāciju un ar 58:69 atzina Japānas pārākumu, bet astotdaļfinālā ar 53:62 piekāpās Austrālijai.

Latvijas U-19 izlase šajās sacensībās startējusi arī 2017.gadā, izcīnot desmito vietu.

Kopumā pasaules kausos Latvijas izlases startējušas septiņas reizes - četrās meitenes, bet trīs puiši. Labākais rezultāts tika sasniegts 2003. un 2017.gadā, kad attiecīgi U-21 puiši un U-17 meitenes ieguva astoto vietu.

Dalību šī gada PK izcīņā latvietes nopelnīja pērn, kad Eiropas U-18 čempionātā Latvijas izlase izcīnīja augsto ceturto vietu. Latvijas puišu U-19 komanda šogad startu PK jau beigusi ar izcīnītu 12.vietu.

Latvijas valstsvienība pirms gaidāmajām sacensībām Stambulā aizvadīja trīs pārbaudes spēles, visās ciešot zaudējumus. Pirmajā ar 50:54 zaudēts Zviedrijai, turpinājumā ar 49:61 atzīts Turcijas izlases pārākums, bet noslēdzošajā spēlē ar 58:71 ciesta sakāve pret Bulgārijas izlasi. Izlasei gan šajās spēlēs nevarēja palīdzēt vairākas spēlētājas, kuras vēl turpināja dalību Eiropas U-18 čempionātā.

Šogad izlasei nevar palīdzēt talantīgā Aleksa Gulbe, kas nolēmusi startēt tikai vienās starptautiskajās sacensības. Viņas sniegumu varēs vērot Eiropas U-20 čempionātā, kas norisināsies Čehijas pilsētā Klatovijā no 3. līdz 11.augustam.

Pieredzes bagātākās šajā izlases modelī ir Jete Nulle, Laura Meldere un Māra Mote, kurām šī būs jau trešā PK izcīņa karjerā. Tikmēr pārējām spēlētājām netrūkst pieredzes Eiropas čempionātos. Mote paspējusi piedalīties pat Eirolīgas spēlēs, bet Meldere un Alise Markova sezonu aizvadīja Itālijā.

Pirmo reizi izlasi vada Matīss Graudiņš, kuram asistē ilggadējais jauniešu izlašu treneris Ainārs Čukste, kurš jūlija sākumā aizveda Latvijas U-18 basketbolistes līdz Eiropas čempionāta septītajai vietai.

pievienota 4.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi