Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas U-19 basketbolisti zaudē arī noslēdzošajā PK apakšgrupas spēlē

Latvijas U-19 basketbola izlase otrdien Grieķijā zaudēja arī Pasaules kausa apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā, tāpēc astotdaļfinālā tai trešdien būs jātiekas ar spēcīgo ASV valstsvienību.

Latvijas valstsvienība B grupas noslēdzošajā mačā ar rezultātu 76:78 (15:18, 14:18, 19:22, 28:20) piekāpās Kanādai.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 22 punktiem bija Artūrs Kurucs, 14 punktus pievienoja Adrians Šnipke, kamēr pa 12 punktiem guva Mārcis Šteinbergs un Ojārs Bērziņš.

Latvija vadību ieguva tikai pašā spēles pirmajā minūtē, kad divus soda metienus realizēja Dāvids Vīksne, viņam atklājot rezultātu, bet jau nākamajā uzbrukumā kanādieši panāca izlīdzinājumu un pēcāk arī izvirzījās vadībā. Pirmās ceturtdaļas laikā Kanāda spēja panākt arī desmit punktu vadību (18:8), tomēr latvieši atspēlējās, bet pašā otrā ceturkšņa sākumā Šteinbergs ar precīzu tālmetienu panāca neizšķirtu 18:18. Turpināt iesākto gan neizdevās, jo Kanāda atguva komfortablu vadību un pirmo puslaiku noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru - 36:29.

Savukārt trešajā ceturtdaļā Latvijai nekādi nesekmējās ar atspēlēšanos, turklāt kanādieši 28.minūtē panāca jau 14 punktu vadību - 57:43. Kas Latvijas valstsvienībai neizdevās trešajā ceturksnī, tas izdevās ceturtajā, jo ar vairākiem trejačiem un labu aizsardzību četras minūtes līdz pamatlaika beigām komanda bija pietuvojusies vairs tikai līdz 65:67.

Tiesa, pēc tam vairs tik sekmīgi pretinieku grozu Latvijai neizdevās, bet kanādieši to izmantoja un savu pārsvaru nedaudz palielināja. Piecas sekundes līdz pamatlaika beigām Bērziņš ar tālu divpunktnieku panāca 73:76, bet izglābties no zaudējuma Latvijai neizdevās, lai gan pēc diviem kanādiešu "sodiņiem" Bērziņš pamanījās iemest trejaci, uzstādot cīņas galarezultātu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas jaunie basketbolisti sestdien pirmajā turnīra mačā ar 79:93 piekāpās Mali komandai, bet svētdien ar 52:81 kapitulēja Austrālijai. Tikmēr kanādieši vispirms ar 81:76 uzvarēja Austrāliju, bet pēc tam ar 70:71 piekāpās Mali jaunajiem basketbolistiem.

Apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs iekrāja Austrālija, Mali un Kanāda, kamēr Latvija vienīgā netika pie panākumiem.

Līdz ar to astotdaļfinālā Latvija tiksies ar A grupas spēcīgāko komandu ASV, kas guva uzvaras visos trijos mačos.

B apakšgrupas komandas pēc viena apļa turnīra astotdaļfinālā tiksies ar A apakšgrupas izlasēm - ASV, Lietuvu, Senegālu vai Jaunzēlandi. Tikmēr C apakšgrupā cīnās Argentīna, Grieķija, Filipīnas un Krievija, bet D apakšgrupā mačus aizvada Ķīna, Puertoriko, Serbija un Francija.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, latvieši aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja divas uzvaras. Vispirms divreiz tika atzīts Krievijas pārākums (66:74 un 95:97), pēc tam pret Lietuvu piedzīvota neveiksme (72:75) un izcīnīta uzvara (84:82), bet turpinājumā piedzīvoti zaudējumi Austrālijai (61:85) un Igaunijas U-20 izlasei (60:69). Noslēdzot gatavošanas Pasaules kausam, Latvija pārspēja vienaudžus no Ķīnas (94:76).

Jau ziņots, ka U-19 izlasei pasaules kausā nevar palīdzēt viens no tās potenciālajiem līderiem Artūrs Žagars, kuram rudenī tika veikta potītes operācija. Tiesa, valstsvienībai talkā devusies liela daļa no pērn sudrabu izcīnījušās komandas.

Izlase par pasaules čempionāta godalgām cīnās Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies līdz svētdienai.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi